x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militia lui Smirnov inainteaza

Militia lui Smirnov inainteaza

25 Aug 2004   •   00:00

Militia transnistreana inainteaza in interiorul satelor aflate sub jurisdictia Chisinaului. Ieri dimineata, aproximativ 100 de militieni au patruns in interiorul satului Pohrebea, aflat la asa-zisul hotar moldo-transnistrean si au blocat pana si drumurile de tara care duceau spre iesirea din sat.

VITALIE CALUGAREANU - Chisinau

IZOLATI. Localnicii sunt practic izolati de restul lumii. Acum, ei nu numai ca nu-si mai pot strange recolta ramasa dincolo de bariera moldo-transnistreana, dar nu pot nici macar iesi din sat. Traseul principal Dubasari-Grigoriopol, care trece prin aceasta localitate, a fost blocat de un camion militar si de un vagon al separatistilor, acestea fiind pazite zi si noapte de sute de militieni.

In urma solicitarilor insistente ale partii moldovenesti, la Pohrebea au fost dislocate trupe rusesti de pacificare. Comandantul trupelor transnistrene de pacificare a refuzat ieri dialogul cu partea moldoveneasca si rusa, explicand ca vagonul a fost instalat la Pohrebea ca "sa-i apere de ploaie pe militieni".

"UNELTELE". Presedintele raionului Dubasari, Gheorghe Policinschi, a incercat ieri sa discute cu militienii separatisti, dar fara succes. "Dupa ce vorbisem cu ei timp de 15 minute, am constientizat ca, de fapt, vorbesc singur.

Te privesc in ochi, asculta ce le spui, unii dintre ei dau si din cap, iar mai departe se comporta de parca nu le-as fi spus nimic. Sunt niste unelte care nu rezolva nimic. Astia nu au nici un Dumnezeu. De dragul lui Smirnov ei sunt gata sa-si omoare si mama, si tata", ne-a spus Policinschi.

Reprezentantul Comisiei Unificate de Control din partea Chisinaului, Ion Leahu, ne-a precizat ca la sedinta de joi a Comisiei va solicita intr-un mod "mai netraditional" comandantului trupelor ruse de pacificare sa-si indeplineasca misiunea de mentinere a pacii. "In cazul in care si dupa aceasta vor prefera sa ramana simpli spectatori, vom sesiza Misiunea OSCE si pe ambasadorii tarilor mediatoare. Daca insa nici aceasta nu va conduce la detensionarea situatiei, va trebui sa ne gandim in ce masura mai are rost sa-i tinem pe acesti pacificatori in Republica Moldova", a subliniat Leahu.

n Campanie Jurnalul National - Ajutati-i pe orfanii romani din Tighina!

Fiti alaturi de Jurnalul National in campania de ajutorare a copiilor orfani de la scoala-internat din Tighina! Acesti copii au patimit in ultima luna cat n-au patimit in toata viata lor. Fara apa, fara paine, cu hrana putina, fara curent electric. Ei sunt pedepsiti pentru ca invata limba romana, interzisa de regimul lui Smirnov. Jurnalul National, care a fost la Tighina si v-a dezvaluit viata de cosmar a acestor copii, va roaga sa ii ajutati cu o suma cat de mica. Celor care doresc sa le intinda o mana copiilor de la Tighina le stau la dispozitie numarul de telefon 021/ 224.37.01 interior 267 si urmatoarele conturi deschise la BCR - Sucursala World Trade Center:

  • pentru depuneri in lei, numar cont curent: 2511.2-4998.1/ROL
  • pentru depuneri in euro, numar cont curent: 2511.2-4998.2/EUR
  • pentru depuneri in dolari, numar cont curent: 2511.2-4998.3/USD
  • Pana ieri la orele 17:30 au fost stransi 190.111.000 de lei si 700 de dolari.
    ×
    Subiecte în articol: observator