x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minerii de la Băiţa au ieşit din subteran, dar ameninţă cu greva foamei

Minerii de la Băiţa au ieşit din subteran, dar ameninţă cu greva foamei

19 Feb 2010   •   00:00

Cei circa 80 de mineri de la exploatarea de molibden din Băiţa, judeţul Bihor, care s-au blocat, miercuri, în subteran, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile au ieşit la suprafaţă, urmând să se alăture angajaţilor care protestează în incinta societăţii şi ameninţând cu greva foamei.



Minerii din Băiţa continuă protestul declanşat miercuri, la suprafaţă, iar cei 80 de ortaci care au stat 48 de ore în subteran au ieşit la suprafaţă, alăturându-se celor aproximativ 90 de colegi aflaţi în curtea societăţii Mineral Mining, informează Mediafax. "Vom continua greva până diseară (vineri seară - n.r.), după care o vom suspenda până luni. În cazul în care nu se va rezolva problema noastră, luni dimineaţă vor intra toţi cei 172 de angajaţi ai firmei în subteran şi vom declanşa greva foamei", a declarat liderul sindical Alexandru Iştoc.

Între timp, conducerea firmei şi prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, fac demersuri să ia legătura cu patronul suedez al societăţii, pentru a rezolva problemele salariale ale protestatarilor.

"Încercăm să decongestionăm situaţia de la Băiţa, însă nu avem niciun răspuns încă", a declarat prefectul de Bihor, Gavrilă Ghilea.

Potrivit şefului SMURD, dr. Hadrian Borcea, şi reprezentanţilor Ambulanţei Bihor, starea de sănătate a minerilor este acceptabilă, nefiind nevoie de intervenţia echipajelor aflate la faţa locului.

×
Subiecte în articol: observator