x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator  60 de milioane de euro pentru prevenirea și reducerea poluării din mediul rural

 60 de milioane de euro pentru prevenirea și reducerea poluării din mediul rural

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2023   •   22:15
 60 de milioane de euro pentru prevenirea și reducerea poluării din mediul rural
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a semnat joi acordul de împrumut cu Banca Mondială, pentru finanțarea proiectului de prevenire și reducere ale poluării din spațiul rural din România. 60 de milioane de euro vor fi alocate pentru această activitate.

Potrivit Ministerului de Finanțe, noul proiect are ca obiective „consolidarea capacității României în a monitoriza poluarea din sectorul agricol, creșterea gradului de conștientizare referitor la impactul asupra mediului și adoptarea de către fermierii români a practicilor agricole durabile pentru a reduce și preveni poluarea.”

Proiectul va fi implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și se va desfãșura pe o perioadă de cinci ani.

„E o plăcere pentru mine să pot să parafez o astfel de finanțare cu domnul ministru Barna Tánczos, amândoi fiind bine familiarizați cu domeniul rural și cu nevoia de astfel de proiecte din agricultură. Tranziția către o economie verde se face pe toate domeniile și subdomeniile aferente, iar funcția de monitorizare, așa cum o va avea Mediul aici este deosebit de importantă” , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Data limită de tragere a împrumutului este 30 iunie 2028. Costul total al proiectului va fi de 60 mil. euro și va fi finanțat în proporție de 100% din împrumut.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: adrian caciu imprumut poluare