x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Agriculturii a învis E.coli: Vânzările de castraveţi au revenit la normal!

Ministerul Agriculturii a învis E.coli: Vânzările de castraveţi au revenit la normal!

28 Iun 2011   •   10:54
Ministerul Agriculturii a învis E.coli: Vânzările de castraveţi au revenit la normal!

Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, sustine ca, la momentul actual, vanzarile de castraveti sunt la acelasi nivel cu perioada anterioara izbucnirii isteriei E.coli. "Va asigur ca nu exista nicio diferenta in privinta consumului de castraveti din aceste zile comparativ cu ultimele 3-4 luni. Este un lucru bun, se vand normal, la fel ca si restul legumelor", a declarat ministrul, care a precizat ca problema a fost depasita "pentru ca a fost tratata cu seriozitate".

Cultivatorii romani de castraveti si rosii au solicitat Comisiei Europene despagubiri de 1,46 milioane euro pentru pierderile suferite in urma cazurilor de imbolnavire cu E.coli semnalate in mai multe tari europene.

"Fiecare dintre producatori trebuie sa-si recupereze pierderile din acea perioada. Valoarea totala a despagubirilor solicitate este de 1,19 milioane euro pentru castraveti si de peste 275.000 euro pentru tomate", a afirmat ministrul, potrivit Mediafax.

La inceputul lunii iunie, Tabara a anuntat ca producatorii de castraveti din Romania vor fi despagubiti cu pana la 247.200 euro, la pierderi estimate la noua milioane de euro pana la 1 august.

Ulterior insa Comisia Europeana a majorat de la 150 milioane euro la 210 milioane euro valoarea compensatiilor care pot fi acordate producatorilor de legume din Uniunea Europeana confruntati cu scaderea vanzarilor din cauza bacteriei E.coli. De aceasta masura beneficiaza si Romania.

×