x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Culturii cauta un alt sediu

Ministerul Culturii cauta un alt sediu

12 Ian 2005   •   00:00

Mona Musca (foto), ministrul Culturii si al Cultelor, a declarat ieri ca ministerul pe care il conduce nu va mai accepta sa functioneze intr-o cladire ce apartine de drept Muzeului Satului.

In consecinta, ministrul Culturii cauta o modalitate de a se muta in alt sediu, prin aceasta formula cladirea fiind redata muzeului. Cu toate acestea, mutarea va necesita scoaterea altor bani de la buget - atat pentru amenajarea noilor spatii, cat si pentru transformarea cladirii conform cerintelor Muzeului Satului. Actuala cladire a ministerului a fost catalogata de Mona Musca drept "luxoasa pe alocuri", dar si foarte putin practica.

REORGANIZARE. Ministrul Mona Musca a declarat, de asemenea, ca in lunile care vor urma vor avea loc o reorganizare a CNC, precum si modificarea Legii cinematografiei. In privinta subiectului "Trianon", Mona Musca a declarat ca, in continuare, asteapta ca Ministerul de Interne sa reactioneze.

Intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat va avea loc si desprinderea "Cultelor" de Ministerul Culturii. Se va incerca, de asemenea, micsorarea TVA la carte.

NOMINALIZARI. In locul programului falimentar "Cinematograful la sate" se va propune un sistem de caravane, iar finantarile pentru proiectele megalomanice gen "Anul Stefan cel Mare" vor disparea pentru ca nu au fost altceva decat "manifestari de natura politica". In sfarsit, Mona Musca a anuntat ca peste maximum o saptamana se vor cunoaste si numele celorlalti secretari de stat din cadrul ministerului. (Sebastian S. Eduard)

×
Subiecte în articol: observator