x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Educaţiei: Gesturile unor membri ai CNATDCU sunt politice, fără relevanţă ştiinţifică

Ministerul Educaţiei: Gesturile unor membri ai CNATDCU sunt politice, fără relevanţă ştiinţifică

29 Iun 2012   •   13:50
Ministerul Educaţiei: Gesturile unor membri ai CNATDCU sunt politice, fără relevanţă ştiinţifică

Ministerul Educatiei afirma, intr-un comunicat de presa, ca gesturile de astazi ale unor membri din Consiliul General al CNATDCU sunt politice, fara nici o relevanta stiintifica, fapt care a dus la dorinta altor membri din acest Consiliu General de a boicota, prin absenta, astfel de gesturi.

"Ministerul Educatiei respinge ferm incercarile de politizare a acestei decizii. (...) Prin atitudinea lor, unii membri ai Consiliului General al CNATDCU au riscat compromiterea acestei institutii", se mai arata in comunicat.

Ministerul Educatiei mai precizeaza ca prin ordinul publicat vineri in Monitorul Oficial, nu se decide desfiintarea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), ci reorganizarea acestuia, fara nico legatura cu " elemente vehiculate in dezbaterea publica".

Decizia luata de catre ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, are la baza, dincolo de problemele de functionalitate constatate in cazul acestui for, intentia de a creea un Consiliu echilibrat din punct de vedere al reprezentarii sistemului academic din Romania, mai spun reprezentantii ministerului.

Ministerul subliniaza si ca, printr-o nota din mai 2011 aprobata de fostul ministru Catalin Baba, sesizarile de plagiat se trimit catre Consiliul National de Etica, organism abilitat prin lege in analiza si rezolvarea acestor cazuri.

×