x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii consideră nejustificat protestul de la Institutul ORL

Ministerul Sănătăţii consideră nejustificat protestul de la Institutul ORL

17 Ian 2011   •   13:30

Ministerul Sănătăţii consideră nejustificat protestul cadrelor medicale de la Institutul Naţional de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL "Prof. Dr. D. Hociotă", care au întrerupt spontan activitatea pentru câteva ore, în semn de protest faţă de reorganizarea instituţiei.

Proiectul de hotărâre de guvern aflat în dezbatere publică nu prevede desfiinţarea activităţii medicale a institutului şi nici stoparea contractelor de cercetare existente, a informat luni Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, proiectul de act normativ face parte din strategia de reorganizare a spitalelor care a început la sfârşitul anului trecut şi va continua în 2011.

"Aşa cum conducerea Ministerului Sănătăţii a declarat în numeroase rânduri, prin organizarea unitară a activităţii Institutului Hociotă şi a Spitalului Universitar, Ministerul Sănătăţii urmăreşte creşterea calităţii actului medical, precum şi optimizarea asistenţei medicale acordată pacienţilor. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este o unitate sanitară cu peste 1.000 de paturi care acordă diverse servicii medicale spitaliceşti şi ambulatorii, dar  care pentru specialitatea ORL are la dispoziţie doar un compartiment cu  10 paturi fără capacitatea de a soluţiona în toate situaţiile cazuistica aferentă unui spital de urgenţă", se explică în comunicatul citat de Agerpres.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii menţionează că Institutul Naţional Hociotă este un for metodologic cu secţii clinice specializate în abordarea diferitelor patologii în domeniul ORL care poate asigura buna funcţionare a unităţii nou înfiinţate. 'Păstrarea institutului sub formă de centru de specialitate va permite continuarea activităţilor actuale', a completat MS.

×