x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătății majorează cifra de școlarizare de la Rezidențiat

Ministerul Sănătății majorează cifra de școlarizare de la Rezidențiat

26 Noi 2020   •   12:39
Ministerul Sănătății majorează cifra de școlarizare de la Rezidențiat

Ministerul Sănătății majorează cifra de școlarizare de la Rezidențiat cu peste 2.000 de poziții. Repartiția se face prin teleconferință, iar procedura poate fi urmărită pe o platformă informatică. Participă toți candidații care au obținut cel puțin 60% din punctajul maxim.

Anul acesta Ministerul Sănătății a decis să majoreze cifra de școlarizare de la 7.061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor candidaților. 565 de locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialitățile: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală.

Repartițiile se fac timp de patru zile și se vor încheia vineri. Joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a verificat modul de desfășurare a procesului de repartiție a candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat,

Repartiția se face prin teleconferință. Anul acesta, organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiție online, în timp real, de către candidați, astfel încât să se asigure distanțarea socială.

Zilele acestea, peste 9.000 de tineri medici care au obținut cel puțin 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară, aleg posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

 

×
Subiecte în articol: nelu tataru rezidenţiat