x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii pregăteşte o "lista negativă" cu medicamente şi analize ce nu vor mai fi plătite de stat

Ministerul Sănătăţii pregăteşte o "lista negativă" cu medicamente şi analize ce nu vor mai fi plătite de stat

27 Oct 2011   •   12:00
Ministerul Sănătăţii pregăteşte o "lista negativă" cu medicamente şi analize ce nu vor mai fi plătite de stat

Ritli Ladislau, ministrul Sanatatii, a anuntat, astazi, ca pana la mijlocul lunii decembrie va fi intocmita "lista negativa" care cuprinde anumite medicamente si investigatii ce nu vor mai fi suportate de stat.

"Pachetul minim de servicii va fi intocmit la anul. Pana atunci vom avea o lista negativa care va cuprinde anumite medicamente si investigatii ce nu se vor mai regasi in platile facute de stat", a declarat ministrul Sanatatii.

El a precizat ca sunt foarte multe medicamente scumpe care sunt recomandate si pentru alte boli decat pentru cele care nu au alte terapii.

"Avem medicamente foarte scumpe care sunt recomandate si pentru alte boli decat pentru cele pentru care ar trebui prescrise", a adaugat ministrul Sanatatii.

Acesta a adaugat ca investigatiile se vor face cu recomandari foarte precise. "Trebuie mai multa rigurozitate atunci cand se fac investigatii pentru medicamente si analize. Chiar si atunci cand este vorba despre oncologie", a declarat ministrul, potrivit Mediafax.

Totodata, in cadrul sedintei Colegiului Medicilor din Romania, Ritli Ladislau a solicitat mai multa implicare din partea comisiilor de specialitate in proiectele demarate de minister, in special pentru cele legate de definirea pachetului bazal de servicii, politica medicamentului, achizitii de dispozitive medicale, parteneriat public-privat.

×