x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miniştrii Liviu Marian Pop şi Victor Negrescu, la manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Naţională

Miniştrii Liviu Marian Pop şi Victor Negrescu, la manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Naţională

01 Dec 2017   •   09:58
Miniştrii Liviu Marian Pop şi Victor Negrescu, la manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Naţională

Câteva sute de persoane, printre care miniştrii Liviu Pop şi Victor Negrescu, au fost prezente, vineri dimineaţa, la ceremonialul depunerilor de coroane la statuia lui Ionel Brătianu din faţa Palatului Administrativ din Alba Iulia, ce marchează începutul manifestărilor organizate în "Oraşul Marii Uniri" de Ziua Naţională a României.


Festivităţile au debutat prin intonarea Imnului Naţional, fiind depuse coroane de flori, în acordurile Imnului Eroilor, din partea Preşedinţiei, reprezentată de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, a Senatului, Camerei Deputaţilor şi a Guvernului, reprezentat de ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, şi de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Coroane de flori au fost depuse şi din partea Instituţiei Prefectului şi a Consiliului Judeţean Alba, a Primăriei Municipiului Alba Iulia, Academiei Române şi ASTRA, precum şi din partea partidelor politice. PMP este reprezentat la Alba Iulia de preşedintele executiv, Eugen Tomac.

Festivităţile vor continua la Alba Iulia cu depuneri de coroane la statuia lui Iuliu Maniu, busturile primilor suverani ai României Mari, Ferdinand şi Maria, aflate în faţa Catedralei Reîntregirii, şi la statuia ecvestră a primului unificator al celor trei provincii româneşti, Mihai Viteazul.

Nu va lipsi din program nici momentul primirii la Sala Unirii a Soliilor din Cetăţile de Scaun, urmat de un Te Deum la Catedrala Încoronării.

Unul din cele mai aşteptate evenimente este Defilarea militară pe Bulevardul "1 Decembrie 1918", care va încheia partea oficială a programului.

"Festival de România", titulatura sub care se desfăşoară manifestările organizate la Alba Iulia în cinstea Zilei Naţionale, va continua cu spectacolul educativ pentru copii "Hai la masă! cu Gaşca Zurli", "Marea Unire a Bucătarilor" - cu chef Cătălin Scărlătescu şi cu spectacolul "Cânt şi suflet românesc", susţinut de cunoscuţi artişti - Veta Biriş, Nicolae Furdui Iancu, Mirela Mănescu, Ioan Bocşa, Ionuţ Fulea şi Grupul vocal "Suflet de român", Sava Negean Brudaşcu, Cornel Borza, Oana Bozga, Ina Todoran, Ovidiu Homorodean, Bogdan Toma, Leontina Fărcaş etc.

Seara, de la ora 18,00, va avea loc un Concert Extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României cu Orchestra "Philarmonia" Bucureşti.

Deschiderea festivă a "Anului Centenar" va avea loc la ora 19,00, când este programat şi un spectacol de artificii. După spectacolul de artificii intitulat "Autentic românesc", de la ora 19,00, trupele Iris, Compact şi Holograf vor susţine, în aer liber, concertul "Ca pe vremuri". În încheiere, este programat un spectacol de lasere, intitulat "Rapsodia luminii".

Bugetul alocat manifestărilor organizate la Alba Iulia se ridică la 650.000 de lei, bani proveniţi de la Consiliul Local Alba Iulia. AGERPRES

×