x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Apărării, în videoconferinţă cu echipele de comandă ale operaţiunilor şi misiunilor externe

Ministrul Apărării, în videoconferinţă cu echipele de comandă ale operaţiunilor şi misiunilor externe

31 Dec 2019   •   14:32
Ministrul Apărării, în videoconferinţă cu echipele de comandă ale operaţiunilor şi misiunilor externe

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au avut marţi o videoconferinţă cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în teatrele de operaţii şi misiuni externe din Afganistan, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Republica Mali şi Polonia.

Conform unui comunicat transmis de MApN, ministrul Apărării a fost informat de comandanţii de detaşamente asupra situaţiei de securitate din zonele de responsabilitate, precum și asupra relaţiilor cu oficialităţile locale şi cu partenerii.

„Personal şi în numele echipei pe care o conduc, vă transmit gândurile bune şi vă asigur în continuare de tot ceea ce presupune responsabilitatea ministerului pentru îmbunătăţirea echipamentelor şi a dotării, astfel încât să vă puteţi îndeplini misiunile la standardele cerute de specificul fiecăreia în parte. Astăzi, în ultima zi a anului, vă mulţumesc pentru modul în care vă faceţi datoria, vă asigur de întreaga noastră consideraţie pentru profesionalismul cu care vă îndepliniţi misiunile, pentru disponibilitatea la efort şi sacrificiu, pentru camaraderia dumneavoastră. Modul în care sunteţi apreciaţi la nivelul conducerii fiecărei misiuni în parte este pentru noi un subiect de mândrie profesională. Aşa cum afirmam, cu puţin timp în urmă, după întâlnirea cu factorii de conducere ai Misiunii Resolute Support din Afganistan, orice cuvânt în plus din partea noastră este de prisos după aprecierile transmise de comandanţii structurilor NATO din Kandahar şi Kabul; aceleaşi aprecieri vin şi din partea conducerii celorlalte misiuni din Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Mali şi Polonia. Trecerea dintre ani să fie, atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru familiile dumneavoastră, cât mai liniştită, iar anul care vine să vă dea în continuare forţă şi putere să vă îndepliniţi misiunile ce v-au fost încredinţate, să fiţi sănătoşi, feriţi de evenimente deosebite şi să vă întoarceţi cu bine, sănătoşi, acasă. La mulţi ani!”, le-a transmis ministrul Ciucă militarilor din teatrele de operaţii.

În anul 2019, Armata României a participat la Misiunea NATO „Resolute Support” din Afganistan cu peste 1.400 de militari, aproximativ 120 de militari (piloţi, personal tehnic şi medical) în cadrul Detaşamentului „Carpathian Pumas” se află în Republica Mali pentru executarea unei misiuni sub mandat ONU, iar alţi aproximativ 250 sunt desfăşuraţi în operaţii sub comandă/ mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni, precizează MApN.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: MApN nicolae ciuca