x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Apărării Naționale a vorbit cu secretarul Apărării din SUA, Lloyd J. Austin III, despre războiul din Ucraina

Ministrul Apărării Naționale a vorbit cu secretarul Apărării din SUA, Lloyd J. Austin III, despre războiul din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2022   •   10:24
Ministrul Apărării Naționale a vorbit cu secretarul Apărării din SUA, Lloyd J. Austin III, despre războiul din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire telefonică în sistem videoconferință cu secretarul Apărării al SUA, Lloyd J. Austin III, tema principală fiind războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Agenda discuțiilor dintre Angel Tîlvăr și Lloyd J. Austin III a inclus evoluțiile recente vizând situația de securitate din regiunea Mării Negre, pe fondul războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Totodată, cei doi oficiali au discutat marți despre stadiul și perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării, în special prezența forțelor SUA în România, programele de achiziții de echipamente militare, precum și modalități de consolidare a posturii de descurajare și apărare a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv eforturile și proiectele aliate din România.

Oficialul american a subliniat că România rămâne un partener de încredere al SUA și a reiterat sprijinul ferm al SUA în consolidarea Parteneriatului Strategic.

×
Subiecte în articol: angel tilvar Lloyd J. Austin III