x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Apărării vizitează Grecia

Ministrul Apărării vizitează Grecia

de Diana Scarlat    |    15 Mai 2018   •   08:01
Ministrul Apărării vizitează Grecia

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, vizitează Grecia, la invitaţia ministrului elen al apărării, Panos Kammenos. Cei doi discută despre stadiul cooperării româno-elene în domeniul apărării, atât în plan bilateral şi regional, cât şi în cadrul NATO şi al Uniunii Europene.

 

În cadrul întâlnirii au fost evaluate posibilităţile de intensificare a cooperării dintre cele două state, în domeniul apărării, forţele armate elene fiind invitate să contribuie la operaţionalizarea structurilor NATO găzduite pe teritoriul României şi să participe la exerciţiile multinaţionale planificate anul acesta de România. Ministrul Fifor a mulţumit omologului elen pentru participarea cu ofiţeri de stat major la „Sea Shield 18”, cel mai mare exerciţiu aliat în regiunea Mării Negre din acest an, organizat de Forţele Navale Române.

 

“Agenda discuţiilor a inclus, de asemenea, subiecte referitoare la programele de modernizare şi înzestrare ale celor două forţe armate, precum şi la partajarea echitabilă a responsabilităţilor şi riscurilor între aliaţi. Totodată, a avut loc și un schimb de opinii cu privire la situaţia de securitate din Balcanii de Vest, Regiunea Mării Negre şi Marea Mediterană”, explică MapN, întrun comunicat de presă.

 

Cei doi au declarat că vor consolidarea relaţiilor de cooperare în domeniul apărării, inclusiv în sfera dezvoltării capabilităţilor militare, atât prin valorificarea opţiunilor de colaborare româno-elene, cât şi în cadrul iniţiativelor multinaţionale dezvoltate sub egida NATO şi UE, fiind identificate domenii de interes care să stea la baza iniţierii unor proiecte comune pentru industriile de apărare ale celor două ţări.

×
Subiecte în articol: mihai fifor