x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Boloş despre mutarea coloniei de gândaci cu ajutorul feromonilor: Soluţii simple la probleme complexe

Ministrul Boloş despre mutarea coloniei de gândaci cu ajutorul feromonilor: Soluţii simple la probleme complexe

22 Ian 2020   •   22:30
Ministrul Boloş despre mutarea coloniei de gândaci cu ajutorul feromonilor: Soluţii simple la probleme complexe
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri că sugestia sa privind mutarea unei colonii de gândaci dintr-o specie protejată de pe traseul autostrăzii Sibiu - Piteşti cu ajutorul feromonilor reprezintă soluţii simple la probleme complexe.

„Soluţii simple la probleme şi proiecte complexe. Dacă acest tip de măsură poate să provoace uşor umor, ea este o soluţie extrem simplă pentru un proiect extrem de serios al României. Repet: nu Ministerul Fondurilor Europene va fi cel care va stabili dacă o astfel de măsură trebuie luată. E competenţa specialiştilor în domeniu, dar am dat, repet, exemplu de soluţie simplă, care poate să rezolve o problemă în care ne poticnim şi în jurul căreia creăm aceste subiecte de interes pentru spaţiul public. Dacă măsura, cea care, în final, se va stabili de către specialişti, va fi aceea de mutare a gândacilor poate fi un exemplu de soluţie. Să lăsăm totuşi specialiştii să decidă acest lucru şi să ne ducem în zona seriozităţii proiectului pentru că, totuşi, proiectul este de importanţă majoră pentru Ţara Românească”, a declarat Marcel Boloş, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Recent, într-un interviu, ministrul Fondurilor Europene a afirmat că o soluţie pentru mutarea coloniei de gândaci croitor de stejar, specie protejată, aflată pe traseul autostrăzii Sibiu - Piteşti ar putea fi utilizarea de feromoni, aşa cum s-a procedat şi în cazul construcţiei unei gări din Stuttgart (Germania).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Boloș mutarea gandacilor