x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Comănescu va participa luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

Ministrul Comănescu va participa luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

22 Mai 2016   •   17:45
Ministrul Comănescu va participa luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, va participa luni, 23 mai, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles. 

Potrivit unui comunicat al MAE transmis duminică AGERPRES, pe agenda reuniunii miniştrilor europeni de externe vor figura teme de actualitate, precum Strategia regională a UE pentru Siria şi Irak/Strategia anti-DAESH şi aspecte externe ale migraţiei. 

În cadrul dejunului de lucru, miniştrii vor avea un schimb de opinii cu privire la Strategia globală a UE, în pregătirea Consiliului European din luna iunie 2016. 

Ministrul Lazăr Comănescu va participa, de asemenea, la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre ale UE cu omologii din statele Parteneriatului Estic (R. Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan şi Belarus), reuniune care precedă CAE. 

Discuţiile se vor concentra asupra stadiului implementării obiectivelor fixate la summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga, din perioada 21-22 mai 2015, precum şi asupra modalităţilor de dezvoltare în continuare a relaţiilor UE cu statele partenere din Parteneriatul Estic, mai precizează sursa citată. 

 

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: lazăr comănescu mae cae bruxelles