x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Cseke Attila : "Nu se pune problema concedierilor"

Ministrul Cseke Attila : "Nu se pune problema concedierilor"

de Magda Colgiu    |    25 Feb 2010   •   00:00

Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, s-a întâlnit joi cu Biroul Executiv al SANITAS. După întrevedere, ministrul a declarat: "Am avut un dialog eficient cu reprezentanţii SANITAS. Ne dorim pentru anul 2010 un parteneriat cu toţi reprezentanţii sindicatelor din Sănătate, deoarece vom trece un an greu din punct de vedere financiar".

Cseke a mai spus că, anul acesta, trebuie luate unele măsuri de eficientizare în sistem care vor fi resimţite de angajaţi, dar peste care se va putea trece printr-un dialog permanent. Ministrul a mai subliniat că nu a discutat cu sindicaliştii din Sănătate despre disponibilizări şi a declarat că nu se pune problema disponibilizărilor în rândul personalului medical şi aşa deficitar.

"Există multe specializări medicale neacoperite şi nu se pune problema concedierilor sau a demiterilor. În ceea ce priveşte personalul administrativ, am mai spus şi cu alte ocazii că analizăm în această perioadă situaţia şi acolo unde găsim o creştere semnificativă nejustificată de personal vom avea discuţii cu sindicatele şi conducerile unităţilor sanitare pentru a lua unele măsuri".

×
Subiecte în articol: observator