x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Culturii cere CNMI reanalizarea avizului favorabil pentru blocul din Piaţa Lahovari

Ministrul Culturii cere CNMI reanalizarea avizului favorabil pentru blocul din Piaţa Lahovari

12 Mai 2010   •   00:00

Ministrul Culturii, Hunor Kelemen, a cerut Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice (CNMI) să reanalizeze avizul favorabil dat pentru construcţia unui bloc de 27 de metri înălţime în Piaţa Lahovari, exprimând dubii că PUZ-ul respectiv se încadrează în regimul de înălţime al zonei protejate.

Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, din subordinea Ministerului Culturii, a avizat favorabil, la 27 aprilie, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un turn de 27 metri înălţime în Piaţa Lahovari nr. 8, într-o zonă protejată, a semnalat la momentul respectiv Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul". Contactat de Mediafax, ministrul Hunor Kelemen a spus că a retrimis PUZ-ul la CNMI pentru reanalizarea avizului în privinţa regimului de înălţime.

"Am dubii că se încadrează în cel de zonă protejată", a spus Hunor Kelemen. De altfel, PUZ-ul respectiv a fost respins de două ori de Comisia Zonală a Monumentelor Bucureşti-Ilfov-Giurgiu, din cadrul Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Naţional Bucureşti, înainte de a fi supus dezbaterii la CNMI.

×
Subiecte în articol: observator