x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Culturii, declarat incompatibil de Curtea Supremă. Mircea Diaconu trebuie să demisioneze din Guvern

Ministrul Culturii, declarat incompatibil de Curtea Supremă. Mircea Diaconu trebuie să demisioneze din Guvern

19 Iun 2012   •   10:48
Ministrul Culturii, declarat incompatibil de Curtea Supremă. Mircea Diaconu trebuie să demisioneze din Guvern

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost declarat incompatibil de Curtea Suprema, care a respins, astazi, recursul acestuia privind hotararea prin care ANI a constatat ca se afla in incompatibilitate intrucat a fost senator si director al Teatrului Nottara.

Decizia este definitiva, iar Diaconu nu va mai putea ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani, care se calculeaza incepand cu data de 19 iunie. Drept urmare, Diaconu va fi obligat sa demisioneze din functia detinuta in prezent.

In 27 ianuarie 2011, Agentia Nationala din Integritate a constatat ca Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, in conditiile in care pe langa calitatea de parlamentar acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala, functie de conducere specifica unei institutii publice locale.

Decizia a fost contestata de Mircea Diaconu la Curtea de Apel Bucuresti, care in 16 septembrie 2011 a stabilit ca acesta s-a aflat in incompatibilitate. Mircea Diaconu a contestat hotararea Curtii de Apel Bucuresti la instanta suprema, care marti a respins definitiv recursul acestuia.

In 28 noiembrie 2011, Mircea Diaconu a adresat presedintelui Biroului Permanent al Senatului o scrisoare in care arata ca i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa ii aprobe incetarea delegatiei de manager al Teatrului Nottara din Bucuresti.

Intr-un alt dosar, deschis in urma sesizarii ANI, Mircea Diaconu este cercetat de procurorii Parchetului instantei supreme petnru conflict de interese, intrucat, in calitate de director la Teatrul Nottara, si-a ajutat sotia sa primeasca anumite contracte.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, s-a prezentat, luni, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a fi audiat in legatura cu acuzatia de conflict de interese, acesta declarandu-le reporterilor ca procurorii nu stiu "cum se traieste in teatru" si "care e viata actorilor".

Anchetatorii Parchetului instantei supreme au extins cercetarile in cazul actualului ministru al Culturii, Mircea Diaconu (senator la momentul declansarii anchetei-n.r.), si au inceput urmarirea penala impotriva sa.

×