x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul de Externe, Andrei Marga, recomandă Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti

Ministrul de Externe, Andrei Marga, recomandă Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti

31 Mai 2012   •   10:08
Ministrul de Externe, Andrei Marga, recomandă Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti

Andrei Marga, ministrul roman de Externe, a recomandat Executivului si Presedintiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucuresti, in semn de protest fata de masacrul din orasul sirian Houla, informeaza TVR INFO. In plus, MAE vrea rechemarea ambasadorului roman, in urma violentelor din Siria, unde traiesc 15.000 de romani.

"Am remis primului-ministru si presedintiei tarii propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la Bucuresti si de rechemare a ambasadorului roman din Siria. Acolo s-au petrecut fapte intolerabile. Condamnam omorarea atator civili sub impactul autoritatilor", a declarat Marga pentru TVR INFO.

Anuntul a fost facut ieri, in Israel, de catre ministrul de externe, Andrei Marga. Oficialul roman a condamnat categoric uciderea civililor nevinovati si s-a pronuntat pentru aplicarea planului international de pace. Andrei Marga recomanda, totodata, rechemarea ambasadorului Romaniei la Damasc.

Mai multe state occidentale au anuntat expulzarea diplomatilor sirieni de rang inalt. Printre acestea, Bulgaria, Franta, Marea Britanie, Germania, Italia, Elvetia, Spania, Olanda, Statele Unite, Canada, Japania si Australia.

Masacrul continua in Siria

Armata siriana bombardeaza joi, pentru a doua zi la rand, regiunea Hula, care a fost saptamana trecuta teatrul unui masacru denuntat de comunitatea internationala, a anuntat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP.

Fortele siriene lansau obuze asupra uneia dintre localitatile din regiunea Hula, Taldo, unde au fost ucise majoritatea victimelor masacrului de la 25 mai. Un baiat a fost ucis in aceasta localitate de un lunetist, a precizat OSDO.

Mai multe vehicule cu trupe gruvernamentale se aflau in zona, potrivit organizatiei neguvernamentale. Armata a bombardat miercuri cu artilerie grea aceasta aglomeratie, unde 108 persoane au fost ucise la 25 mai, inclusiv aproximativ 50 de copii, potrivit Consiliului National Sirian, principala coalitie de opozitie. Cel putin 73 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise miercuri in violentele din toata tara.

×