x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Economiei: Licitaţia Oltchim, absolut corectă. Răspund cu funcţia dacă privatizarea eşuează din vina noastră

Ministrul Economiei: Licitaţia Oltchim, absolut corectă. Răspund cu funcţia dacă privatizarea eşuează din vina noastră

24 Sep 2012   •   08:58
Ministrul Economiei: Licitaţia Oltchim, absolut corectă. Răspund cu funcţia dacă privatizarea eşuează din vina noastră

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, afirma ca licitatia pentru privatizarea Oltchim a fost corecta din punct de vedere legal si ca, in cazul in care privatizarea va esua din vina ministerului, acesta va raspunde cu functia.

"Criteriile de eligibilitate au fost stabilite si trebuie sa tinem cont ca de cand Romania a aderat la Uniunea Europeana nu mai avem voie sa punem conditionalitati de niciun fel, conditionalitati legate de calitatea participantilor si nici privind mentinerea numarului de locuri de munca sau alte investitii necesare efectuate in companiile respective", a declarat Chitoiu la ministerul Economiei.

"Din punct de vedere legal este o licitatie absolut corecta. Dan Diaconescu nu are datorii. Trebuie sa tineti cont ca tot procesul de privatizare a fost conceput de un consultant in privatizare, care este una dintre cele mai mari firme de privatizare din lume" a mai spus Chitoiu.

In cazul in care licitatia va esua din cauza ministerului Economiei, Daniel Chitoiu a declarat ca isi va asuma vina. "Raspund cu functia daca privatizarea esueaza din vina noastra" a concluzionat Chitoiu.

Acesta a mai precizat ca in 10 zile vom afla ce se va intampla daca Dan Diaconescu nu va achita suma de 203 milioane lei. "La data semnarii contractului, Dan Diaconescu trebuie sa vireze banii", a spus ministrul Economiei.

×