x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Educaţiei, despre rezultatele la simularea bacalaureatului: Sunt îngrijorătoare. E o problemă naţională

Ministrul Educaţiei, despre rezultatele la simularea bacalaureatului: Sunt îngrijorătoare. E o problemă naţională

16 Mar 2015   •   10:47
Ministrul Educaţiei, despre rezultatele la simularea bacalaureatului: Sunt îngrijorătoare. E o problemă naţională

Ministrul Educaţiei s-a declarat îngrijorat în legătură cu rezultatele obţinute de elevii de clasa a XII-a la simularea examenului de bacalaureat.
Sorin Cîmpeanu spune că, deşi procentul celor care au obţinut note de trecere este mai mare decât anul trecut, situaţia este îngrijorătoare şi reprezintă o problemă naţională.

"Deşi ca şi medie ponderată avem o creştere de 8% faţă de simularea de anul trecut, apreciez aceste rezultate ca fiind îngrijorătoare, mai bune ca anul trecut, dar îngrijorătoare. În anii trecuţi avem aproape 500.000 de absolvenţi de liceu fără bacalaureat. Este mai mult decât o problemă a sistemului de educaţie, e o problemă naţională”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit digi24.ro,

Peste 60 la sută dintre elevii de clasa a XII-a care au susţinut simularea bacalaureatului au luat note de trecere la proba de Limba română, precum şi la proba la alegere a profilului, dar numai 52,49 la sută au promovat proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie.

Anul trecut, elevii clasei a XII-a au obținut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 53,92% la proba la alegere a profilului. Situația pentru clasa a XI-a s-a prezentat astfel: la proba de Limba română — 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă — 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) — 36,32%.

×
Subiecte în articol: simulare bacalaureat sorin cimpeanu