x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Educaţiei va cere anularea hotărârii de înfiinţare a liniei de predare maghiară la UMF Tg. Mureş

Ministrul Educaţiei va cere anularea hotărârii de înfiinţare a liniei de predare maghiară la UMF Tg. Mureş

de Mediafax    |    10 Mai 2012   •   15:32
Ministrul Educaţiei va cere anularea hotărârii de înfiinţare a liniei de predare maghiară la UMF Tg. Mureş

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, dupa cateva ore de discutii cu reprezentantii UMF din Targu Mures, ca va propune Executivului adoptarea unei Hotarari de Guvern prin care sa se anuleze HG de infiintare a Facultatii de Medicina si Farmacie la UMF.

Ioan Mang a afirmat ca a constatat, dupa cateva ore de discutii cu reprezentantii Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, ca nici conducerea Universitatii, dar nici "partea care doreste linie de predare maghiara" nu agreeaza ideea unei facultati maghiare separate.

Ministrul a spus ca Hotararea de Guvern de infiintare a Facultatii de Medicina si Farmacie la UMF Targu Mures a reprezentat "o fortare oarecum venita din partea fostului Guvern".

Potrivit lui Mang, din moment ce nimeni nu isi doreste facultatea infiintata prin HG, va propune Executivului adoptarea unei alte decizii de Guvern prin care sa se anuleze cea privind infiintarea Facultatii de Medicina si Farmacie la UMF Targu Mures.

"Eu am sa merg la Guvern cu propunerea de a lua o Hotarare de Guvern prin care sa anulam HG cu infiintarea facultatii, pentru ca toata lumea a fost de acord ca nu e cazul de facultate, noi ne dorim altceva. Ne dorim linii de predare si eventual departamente. Am sa incerc sa mai vin peste cateva saptamani la Targu Mures pentru a discuta cu Senatul (UMF). Este delicat, autonomia universitara trebuie s-o respectam, m-am angajat sa respect autonomia universitara si vreau s-o respect", a spus Mang.

×
Subiecte în articol: umf targu mures ioan mang