x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Educaţiei va prezenta joi un punct de vedere privind rolul comisiilor de etică în analizarea doctoratelor

Ministrul Educaţiei va prezenta joi un punct de vedere privind rolul comisiilor de etică în analizarea doctoratelor

02 Dec 2015   •   19:00
Ministrul Educaţiei va prezenta joi un punct de vedere privind rolul comisiilor de etică în analizarea doctoratelor

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, va prezenta, joi, în şedinţa de Guvern, un punct de vedere privind rolul comisiilor de etică în evaluarea lucrărilor de doctorat, au precizat surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, în prezent sunt mai multe comisii de evaluare a tezelor de doctorat şi premierul Dacian Cioloş doreşte să ştie ce rol îndeplineşte fiecare şi dacă ar fi propuneri de modificare a legislaţiei.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, săptămâna trecută, că i-a cerut ministrului Educaţiei să prezinte cât mai repede o analiză referitoare la acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului de Interne, Petre Tobă, arătând că nu poate să judece un om înainte de a avea elementele obiective, dar că peste criteriile de integritate nu poate să treacă nici prim-ministrul.

Potrivit unei anchete a Press One preluate de presa centrală, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, este suspectat că ar fi plagiat peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei sale de doctorat.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a solicitat, săptămâna trecută, analizarea lucrării sale de doctorat, a declarat pentru AGERPRES preşedintele Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, Tudor Prisăcaru.

×