x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Justiţiei: Raportul Comisiei Europene arată că Băsescu şi guvernele sale au eşuat în a garanta o bună justiţie

Ministrul Justiţiei: Raportul Comisiei Europene arată că Băsescu şi guvernele sale au eşuat în a garanta o bună justiţie

18 Iul 2012   •   12:52
Ministrul Justiţiei: Raportul Comisiei Europene arată că Băsescu şi guvernele sale au eşuat în a garanta o bună justiţie

Raportul Comisiei Europene reflecta faptul ca Traian Basescu si guvernele sale au esuat in a garanta buna functionare a justitiei, a declarat ministrul Justitiei, Titus Corlatean.

"Este vorba de o analiza a functionarii intr-o perioada de cinci ani in care Traian Basescu, regimul sau si guvernele sale s-au aflat la putere si, dincolo de progresele previzibile, raportul indica o serie de aspecte critice, foarte serioase si preocupante legate de functionarea justitiei in toti acesti ani sub Traian Basescu. Vorbim de un esec al lui Traian Basescu si al guvernelor sale in garantarea bunei functionari a justitiei in diferite domenii", a spus ministrul de resort, Titus Corlatean.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, astazi, in prezentarea raportului privind MCV, ca Romania a facut un pas inapoi de pe buza prapastiei, dar ca trebuie sa-si respecte angajamentele, situatia urmand a fi monitorizata si un nou raport adoptat in acest an.

"Vom continua sa monitorizam situatia. Un nou raport va fi adoptat pana la sfarsitul anului", a spus Barroso. El a asigurat ca va fi monitorizata in continuare "cu mare atentie" evolutia din Romania si respectarea angajamentelor asumate de catre premierul Victor Ponta pentru reinstaurarea respectului pentru statul de drept si independenta sistemului judiciar.

Barroso a afirmat ca evenimentele din ultimele trei saptamani din Romania au fost o sursa de ingrijorare pentru Comisia Europeana si UE, iar acestea "au zdruncinat" increderea in Romania.

"Politicienii nu trebuie sa incerce sa ii intimedeze sau sa ii atace pe judecatori inaintea deciziilor care ar putea sa nu le convina, iar componenta Curtii Constitutionale nu poate fi schimbata peste noapte", a subliniat Barroso.

×