x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Muncii, Rovana Plumb, anunță că familia femeii de serviciu decedată în incendiu va fi ajutată

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, anunță că familia femeii de serviciu decedată în incendiu va fi ajutată

01 Noi 2015   •   15:06
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, anunță că familia femeii de serviciu decedată în incendiu va fi ajutată

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat că familia femeii de serviciu de la clubul Colectiv, decedată în urma incendiului de vineri seară, va primit un ajutor de urgenţă de 5.000 de lei, având în vedere că aceasta avea cinci copii.

"Ne-am autosesizat imediat în situaţia tragică a familiei cu cei cinci copii. Am trimis o echipă mobilă de la Primăria sectorului 3, care a fost coordonată de doamna preşedinte a Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi Adopţii, Gabriela Coman, care a fost la faţa locului. Ca măsuri pe care le-am dispus: se instituie plasamentul, în sensul că cei patru copii minori vor fi preluaţi de sora doamnei care a decedat, ceea ce înseamnă 600 de lei pe lună pentru fiecare dintre copiii minori, pentru cei patru. De asemenea, în urma anchetei sociale, se va da un ajutor de urgenţă acestei familii de la Ministerul Muncii în sumă de 5.000 de lei", a spus Rovana Plumb la un post de televiziune.

Plumb a precizat că inspectori de la Inspecţia Muncii au ajuns la locul unde a avut loc tragedia.

"Nu avem date despre câte persoane lucrau la negru. Avem datele persoanelor angajate pe contract de muncă. Firma a fost controlată de patru ori în doi ani. Era nevoie ca organizatorul de evenimente să anunţe complexitatea desfăşurării şi a condiţiilor pe care le presupunea o astfel de manifestare", a mai spus Rovana Plumb.

Presa a relatat faptul că o femeie de serviciu, în vârstă de 38 de ani, care lucra "la negru" în clubul Colectiv, se numără printre cele 29 de victime ale incendiului.

"Fără forme legale lucra. Nu a fost tura ei, dar o colegă a rugat-o să vină în locul ei, pentru că ea se simţea foarte rău. Avea cinci copii şi un tată paralizat. Ea îi îngrijea pe toţi. De nevoie trebuia să muncească", a declarat o apropiată a femeii de serviciu, în faţa INML.

Sursa: AGERPRES 

×