x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Oprea, cu elicopterul Armatei la întâlnirea de partid (VIDEO)

Ministrul Oprea, cu elicopterul Armatei la întâlnirea de partid (VIDEO)

de Monalise Hihn    |    19 Noi 2011   •   14:00
Ministrul Oprea, cu elicopterul Armatei la întâlnirea de partid (VIDEO)

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a sosit vineri seara la Deva cu un elicopter al MAPN pentru a participa la intalnirea zonala de la Deva a liderilor UNPR din zona de Vest a tarii. Elicopterul a aterizat in interiorul UM nr. 1719 din Deva. Sambata, el a parasit Deva tot la bordul acelui elicopter, aparatul de zbor fiind la sol in tot acest timp, in curtea unitatii militare din oras. Lideri ai UNPR din Caras, Timis, Arad si Hunedoara au participat la Deva la reuniunea organizatiilor din Regiunea Vest. Alaturi de Oprea, la Deva au mai fost prezenti alti lideri nationali ai Uniunii, printre care s-au numarat Cristian Popescu Piedone, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu, dar si Antonie Solomon, Gigi Netoiu, precum si aproape toti parlamentarii UNPR. De asemenea, in sala s-au aflat si Rudel Obreja, Maria Olaru, dar si Mihai Leu, membru al PC, fratele sau, Victor Leu. In mod surprinzator, doar trei reprezentanti ai PDL s-au aflat alaturi de aliatii lor de la guvernare.

Sambata dimineata, sala mare a Casei de Cultura din Deva era plina de oameni adusi cu autocarele din mai multe localitati ale judetului Hunedoara, dar si din Timis, Caras si Arad. Invitatii au fost intampinati cu un spectacol folcloric, dar afara erau doar cativa gura-casca. In sala, printre oamenii de ordine erau si doi inculpati in dosarul "Aurului dacilor', condamnati de catre Tribunalul Hunedoara la ani grei de inchisoare pentru ca au gasit si apoi au traficat pe piata neagra din strainatate 15 bratari dacice din aur. Rand pe rand, aproape toti parlamentarii UNPR au simtit nevoia sa ajunga la microfon, desi au fost avertizati de catre Gabriel Oprea, care a facut si pe "spicherul', ca intrunirea ar trebui sa dureze vreo 20 de minute. Si nu s-au mai oprit… Asistati de galeria lui Poli Timisoara, vorbitorii ne-au explicat ca ei sunt salvarea Romaniei. Neculai Ontanu a rememorat vremurile in care Gabriel Oprea era prefectul Capitalei, iar cei sase primari de sectoare, dar si primarul general al Bucurestiului de la acea vreme, Traian Basescu, au colaborat in interesul cetatenilor. Un lucru a omis Ontanu: in acele timpuri, Traian Basescu il numea pe Gabriel Oprea "seful mafiei personale a lui Adrian Nastase'. Astazi, la Deva, Oprea l-a numit pe Basescu drept "un barbat de stat, hotarat'. De la jigniri aduse liderilor opozitiei, vorbitorii au ajuns sa isi elogieze conducatorii, presedintele UNPR Hunedoara numindu-l pe Gabriel Oprea "membrul nostru de onoare, unul dintre singurii barbati de stat din ultimii 50 de ani din Romania'. Si cum biserica nu trebuia neglijata, Antonie Solomon a promis ca va deveni ctitorul uneia in Deva. De la biserica la fotbal nu e decat un pas, asa ca Anghel Iordanescu a luat si el cuvantul, acompaniat de galeria lui Poli Timisoara. Cristian Popescu Piedone n-a venit la Deva cu mana goala, el aducandu-i dupa el pe toti cei 10 directori din Primaria Sectorului 4, dar si promisiunea ca "saptamana viitoare primaria pe care o conduce se va infrati cu cea a Devei, iar Mircia Muntean (primarul Devei) va primi diploma de –cavaler al civismului- din partea mea'. Vadit jenat, Cristian Diaconescu a vorbit si el despre perioada in care a fost ministru de externe, dar si despre "maretele' legi pe care le propune UNPR. Gabriel Oprea nu a putut sa nu ia cuvantul si sa nu arunce niste "sageti otravite' spre Opozitie: "Ne-au calcat in picioare, ne-au numit traseisti (Opozitia), Crin Antonescu, care a trecut prin trei partide. Nu am trecut la niciun alt partid. Am facut un partid in aceeasi curte. Nu am plecat din Kiseleff. Ne-au facut tradatori. Poate am tradat anumite interese de partide. Am plecat de la putere in Opozitie, cand mi s-a cerut sa numesc in functii exponenti ai crimei organizate. Am avut curajul sa o fac, pentru ca am vrut sa-mi privesc copiii in ochi si pe dumneavoastra'.

La final, primarul Devei, Mircia Muntean, membru UNPR, a lacrimat usor si a inceput sa recite niste versuri ce trimiteau la Avram Iancu. Afara, unul dintre oamenii de incredere ai primarului, seful cantinei sociale din oras, au impartit niste virsli catorva oameni nevoiasi din oras. In sala, membrii UNPR stateau si ascultau cum "doar reprezentantii UNPR nu sunt demagogi in aceasta tara', dar si cum primarul Devei, Mircia Muntean, i-a premiat pe mai multi sportivi si "SCLUPTORI' din judet. Cineva a concluzionat: "oare cate dosare penale au fost astazi pe scena, la Deva?!'. Multe, ar fi raspunsul. Sigur cel al primarului Devei, Mircia Muntean, se judeca deja de peste 6 ani la Judecatoria sectorului 2!

×