x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății anunță că alegerile locale ar putea fi organizate la termen și timp de două zile!

Ministrul Sănătății anunță că alegerile locale ar putea fi organizate la termen și timp de două zile!

20 Iul 2020   •   19:32
Ministrul Sănătății anunță că alegerile locale ar putea fi organizate la termen și timp de două zile!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că nu este niciun motiv pentru a nu se putea organiza alegerile locale din 27 septembrie. Este luată în calcul varianta organizării acestora în două zile.

„În acest moment nu avem niciun motiv să nu putem organiza alegerile. Avem scenarii și pentru accelerarea numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală dacă se respectă regulile și în două trei săptămâni să vedem o cădere a acestei pante”, a spus Tătaru la Digi24.

În ceea ce privește alegerile locale, acesta a spus că se ia în calcul desfășurarea scrutinului timp de două zile, pentru a se înregistra un aflux mai mic de populație către secțiile de votare.

„Acum avem acest scenariu ca pe 27 septembrie să se desfășoare alegerile locale, precaut și cu respectarea distanțării fizice”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătății susține că se analizează și decalarea cu o săptămână a zilei alegerilor în cazul unor focare în constituire în anumite județe.

„Depinde foarte mult de evoluție și de fiecare focar în parte”, a precizat acesta.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alegeri locale