x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății: Centrele de vaccinare fie funcționează pentru toată lumea, fie le închidem

Ministrul Sănătății: Centrele de vaccinare fie funcționează pentru toată lumea, fie le închidem

27 Ian 2021   •   17:48
Ministrul Sănătății: Centrele de vaccinare fie funcționează pentru toată lumea, fie le închidem
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță că va verifica toate centrele de vaccinare din subordine. El se declară îngrijorat de faptul că numeroase centre funcționează cu circuit închis și anunță că va închide centrele de vaccinare care nu sunt deschise pentru toată lumea.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a explicat faptul că numeroase centre vaccinează doar anumite categorii de populație și cei mai mulți oameni nu se pot programa.

„Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Centre cu circuit deschis înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte a populației, anumite categorii, se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează. Nu am aprobat noi așa ceva”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În plus, centrele cu circuit închis au costuri de funcționare foarte mari ceea ce nu poate fi tolerat, mai spune ministrul Sănătății. Voiculescu susține că astfel de centre vor fi închise și că vor exista doar excepții bine justificate.

„Ministerul va reevalua toate centrele din subordine. Fie le deschidem pentru toată lumea, fie le închidem. Dacă există excepții acestea trebuie să fie bine justificate. Un exemplu ar putea fi păstrarea unui centru de vaccinare cu puține fluxuri pentru rapelurile necesare într-un spital”, a precizat Voiculescu.

Potrivit ministrului în România sunt 213 centre cu circuit deschis și 340 cu circuit închis.

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu