x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Comunicatiilor a cerut suspendarea platilor catre Microsoft

Ministrul Comunicatiilor a cerut suspendarea platilor catre Microsoft

05 Ian 2015   •   11:29

Ministrul Comunicatiilor a cerut in instanta suspendarea platilor catre Microsoft. Este vorba de o transa de 50 de milioane de lei, care trebuia platita la inceputul lui 2015.

In dosarul licentelor Microsoft, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan au fost arestati la 29 octombriie 2014, prin hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit DNA, Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

×