x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești excelente pentru elevi! Minivacanţă de 5 zile. Se vor întoarce la școală pe 5 decembrie

Vești excelente pentru elevi! Minivacanţă de 5 zile. Se vor întoarce la școală pe 5 decembrie

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2022   •   12:42
Vești excelente pentru elevi! Minivacanţă de 5 zile. Se vor întoarce la școală pe 5 decembrie

Elevii vor intra marţi, după finalizarea cursurilor, într-o minivacanţă, urmând să se întoarcă la şcoală luni, 5 decembrie.

Zilele libere legale de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, au fost completate de ziua de 2 decembrie, stabilită ca zi liberă de guvern. Aceasta va fi recuperată de elevi şi profesori până la data de 21 decembrie.

Pentru prima dată, în acest an de învăţământ, cursurile sunt structurate în cinci module de învăţare şi cinci vacanţe. Următoarea vacanţă este programată în perioada 23 decembrie 2022 - 8 ianuarie 2023. 

Elevii vor reveni la şcoală pe 5 decembrie, pentru încă paisprezece zile de cursuri, până la finalul modulului 2 şi, implicit, până la vacanţa de iarnă, care va începe pe 23 decembrie şi se va termina pe 8 ianuarie. Modulul 3 de cursuri va începe luni, 9 ianuarie 2023.

Reamintim, calendarul anului şcolar 2022-2023 a fost aprobat de Ministerul Educaţiei pe data de 31 martie în acest an, iar organizarea acestuia este pe 5 module, fiind eliminată denumirea de semestre.

×