x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minivacanța de 1 iunie, prețuri la cazare cu 16% mai mari decât anul trecut

Minivacanța de 1 iunie, prețuri la cazare cu 16% mai mari decât anul trecut

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2023   •   15:45
Minivacanța de 1 iunie, prețuri la cazare cu 16% mai mari decât anul trecut

65% dintre participanții la un sondaj au în plan o vacanță în România în perioada 1 iunie și a Rusaliilor, cu toate că se anunță o creștere a tarifelor la cazare cu 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Sezonul estival începe cu o nouă minivacanță: bugetarii vor avea liber de la stat atât joi, 1 iunie, cât și luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii. Prin urmare, cei mai mulți dintre ei și-au deja concediu și pentru ziua de vineri și au făcut deja rezervări pentru o minivacanță de cinci zile.

Potrivit unui sondaj realizat de Travelminit, în care a întrebat 200 de români din rândul clienților săi, 65% dintre respondenți au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada Rusaliilor, în timp ce 6% dintre ei spun că își vor petrece zilele libere în străinătate.

Pe de altă parte, 29% dintre cei chestionați susțin că încă nu au planuri de minivacanță.

De asemenea, 56% dintre respondenți vor să-și petreacă vacanța cu familia, 36% în cuplu, iar 8% singuri.

În ceea ce privește prețurile, tarifele la cazare au crescut cu 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. De exemplu, prețul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 lei / cameră dublă. Prețul mediu pentru 2 persoane, 2 nopți, începe de la 797 lei, prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 2 nopți, începe de la 1050 lei, iar prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 3 nopți începe de la 1430 lei.

Potrivit sondajului, când vine vorba despre vacanțele în familie, cei care călătoresc alături de copii țin cont de următoarele criterii: 69% dintre voturi au mers către o cameră de tip Family, 49% dintre voturi sunt pentru piscină pentru copii, 27% dintre voturi au mers și către opțiunea activităților pentru copii organizate la cazare, 38% dintre voturi au mers și pentru un loc de joacă pentru cei mici, în timp ce 12% dintre voturi au mers către meniul dedicat copiilor.

În ceea ce privește starea de spirit din timpul vacanței, 86% dintre respondenți sunt de părere că un concediu cu familia e întotdeauna o experiență frumoasă și că nu se pot bucura cu adevărat de vacanță fără familie. În același timp, 12% dintre părinți susțin că o vacanță cu familia poate fi o adevărată provocare, iar numai 2% dintre ei spun că vacanțele în familie reprezintă un impediment pentru liniștea unui cuplu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: minivacanţa prețuri