x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minune, în vizorul ANI pentru neconcordanţe în declaraţia de avere

Minune, în vizorul ANI pentru neconcordanţe în declaraţia de avere

22 Ian 2010   •   00:00

Adrian Minune este în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate inspectorii sesizându-se din oficiu pentru neconcordanţe în declaraţiile de avere ale acestuia, în calitate de consilier local al comunei Ştefăneşti.

Surse din ANI au declarat că Adrian Minune nu şi-a depus declaraţia de avere în termen şi a fost amendat. În aceeaşi situaţie se afla întreg Consiliul Local din Ştefăneşti, toţi membrii fiind amendaţi.

Ulterior primirii amenzii, el şi-a depus declaraţia, însă inspectorii s-au autosesizat pentru a verifica o serie de neconcordanţe din documentul prezentat de acesta după ce a fost ales.

Potrivit jurnaliştilor de la Academia Caţavencu acesta nu a menţionat în declaraţia de avere "nişte terenuri şi un apartament".

Adrian Simionescu, pe numele de scenă Adrian Minune, a candidat şi a fost ales, în iunie 2008, în Consiliul Local al comunei ilfovene Ştefăneşti, din partea PSD.

Conform legii, candidaţii trebuie să depună la birourile electorale, odata cu declaraţia de acceptare a candidaturii, şi declaraţii de avere şi de interese, care în termen de 48 de ore sunt trimise la ANI.

Potrivit declaraţiilor de avere din 30 septembrie 2008 şi din 10 iunie 2009, care sunt identice şi sunt postate pe site-ul Primăriei Ştefăneşti, Adrian Minune are 5000 de metri pătraţi în intravilanul comunei Ştefăneşti, o casă, trei autoturisme - Mercedes, BMW şi Porsche - iar la capitolul "metale preţioase, bijuterii şi obiecte de artă" menţionează doar "Cartier" şi o valoare de 6.000 de euro. În declaraţia de interese, Minune consemnează doar că este membru PSD.

×
Subiecte în articol: observator