x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Roxana Mânzatu ar putea fi nominalizată pentru funcția de comisar european

Roxana Mânzatu ar putea fi nominalizată pentru funcția de comisar european

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2024   •   14:15
Roxana Mânzatu ar putea fi nominalizată pentru funcția de comisar european
Sursa foto: facebook

Europarlamentarul PSD Roxana Mînzatu ar putea fi o variantă pentru funcția de comisar european, în eventualitatea în care premierul Marcel Ciolacu va propune o femeie, spun, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Roxana Mînzatu poate fi o variantă în eventualitatea în care premierul va trimite propunere o femeie, dar, în acest moment nu e luată o decizie în sensul acesta, afirmă, pentru MEDIAFAX surse politice.

Ea a fost în urmă cu cinci ani ministrul Fondurilor Europene.

Premierul Marcel Ciolacu nu a exclus, joi, varianta de a nominaliza o femeie pentru a ocupa funcția de comisar european. „Negociem cel mai bun portofoliu și cel mai reprezentativ pentru România. Discuțiile nu sunt secrete, ci sunt discrete”, afirma el.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a cerut și premierului Marcel Ciolacu să nominalizeze o femeie pentru comisar european, pentru că doar șase state au nominalizat femei, au spus miercuri pentru MEDIAFAX surse politice.

Propunerea făcută săptămâna trecută de Marcel Ciolacu pentru a fi desemnat comisar european din partea României este Victor Negrescu. Premierul s-a întâlnit, joi, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Propunerea nu a fost discutată anterior cu președintele Klaus Iohannis.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: minzatu comisar Marcel Ciolacu