x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miracol medical! O viață salvează alte vieți 3 vieți: Familia îndurerată a fost de acord cu donarea organelor

Miracol medical! O viață salvează alte vieți 3 vieți: Familia îndurerată a fost de acord cu donarea organelor

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2023   •   08:00
Miracol medical! O viață salvează alte vieți 3 vieți: Familia îndurerată a fost de acord cu donarea organelor
Sursa foto: Agentia Nationala de Transplant

Trei persoane au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant, după ce familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord să doneze ficatul şi rinichii. Intervenţia a avut loc la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

"O viață salvează alte vieți 3 vieți! Transplantul înseamnă VIAȚĂ!

Pentru ca astăzi să vorbim de alte vieţi salvate prin transplant a fost nevoie de acceptul unei familii îndurerate, care a luat decizia grea de a fi de acord cu donarea organelor. Gestul de mărinimie al familiei donatorului ne demonstrează încă o dată că românii înţeleg sensul adevărat al cuvântului „a dărui”. Ne înclinăm cu profund respect și recunoștință în fața familiei îndurerate, care a acceptat să treacă peste propria suferință și să dea o șansă la viață semenilor aflați în suferință.

La Spitalul Clinic de Urgență București s-a realizat o nouă intervenție de prelevare de organe (ficat, rinichi) de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor. Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 3 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant hepatic sau renal. Mulţumim cu respect şi recunoştinţă familiei donatorului pentru gestul făcut, oferind altor oameni cel mai prețios dar: VIAȚĂ!

În spatele fiecărui acord, care va duce la vieţi salvate prin transplant, se află efortul personalului medical implicat în activitatea de declarare şi donare, în general personalul secţiei ATI şi coordonatorul de transplant. Realizarea cu succes a unei intervenţii de prelevare organe presupune un efort deosebit şi o concentrare de resurse umane semnificativă.

Ca întotdeauna, cu profesionalism şi responsabilitate, colectivul ATI al Spitalului Floreasca, format cu multă muncă și migală de Prof. Dr. Ioana Grințescu, a făcut posibil ca gestul familiei să nu fie în zadar și o minune să se petreacă pentru alți semeni aflați în cumpănă. Mulțumim pentru efort și dăruire echipei ATI a spitalului Floreasca, condusă de Conf.Dr. Liliana Mirea, care, împreună cu coordonatorul de transplant – Dr. Rosana Turcu, au pornit resorturile speranței pentru 3 pacienți a căror unică șansă la viață era un transplant de ficat sau rinichi.

Astfel că azi, alți 3 pacienți români au primit o nouă șansă la viață prin transplanturile de ficat și rinichi realizate de echipele de profesioniști remarcabili de la Institutul Clinic Fundeni. Activitatea de transplant se bazează întotdeauna pe o echipă multidisciplinară, pe înţelegerea şi colaborarea dintre mai multe specialităţi medicale implicate în diversele etape ale acestei dificile, dar nobile activităţi, precum şi pe susţinerea şi implicarea managementului unităţilor sanitare.

Mulțumim încă o dată din suflet familiei donatorului pentru gestul neprețuit, care a făcut posibil ca din moarte să poată fi dăruită viața!

Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă. DA pentru VIAȚĂ!”, transmite ANT într-o postare pe Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: donator organe transplant salvare vieti