x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miracolul Crăciunului, coborât în stradă

Miracolul Crăciunului, coborât în stradă

de Diana Scarlat    |    21 Dec 2008   •   00:00
Miracolul Crăciunului, coborât în stradă

VINE MOŞUL!  •  BUCUREŞTIUL S-A ÎMBRĂCAT DE SĂRBĂTOARE ŞI PETRECE
Cu brazi împodobiţi, concerte în aer liber de dimineaţa până seara, târguri de dulciuri şi cadouri, cu sania Moşului, cu renii din poveste şi caleştile trase de cai, marea sărbătoare a coborât din cer pe străzile Bucureştiului.



Spectacolele pline de farmec oferite bucureştenilor de Primăria Capitalei continuă şi în acest week-end, cu noi surprize. În fiecare zi, de la 11:00 până la 22:00, copiii se pot instala în lumea lui Moş Crăciun. În Parcul Unirii, în Parcul Tineretului, pe Bulevardul Unirii şi în Piaţa Constituţiei, cotidianul sterp a fost înlocuit de sacru şi poveste: concerte în aer liber, patinoare, mii de jucării şi podoabe, dulciuri şi… 4.000 de Moşi! Da, astăzi, de la ora 12:00, se vor aduna nu mai puţin de 4.000 de "purtători tradiţionali de cadouri", în costum de Moş Crăciun.

RECORD MONDIAL. Un cadou inedit pe care Primăria Capitalei îl face bucureştenilor este doborârea recordului mondial la categoria "cei mai mulţi Moşi Crăciun care împart cadouri", o secţiune nouă, agreată de Guinness World Record. "Este cea mai mare adunare de Moşi Crăciun care împart cadouri. Acesta este spiritul Crăciunului. Cu toţii suntem mai buni şi mai darnici în această perioadă. Le mulţumesc sponsorilor pentru că împreună putem să dăruim bucureştenilor nu un Moş, ci mii de Moşi Crăciun. Îi aştept pe toţi în Piaţa Constituţiei, să doborâm recordul mondial la bunătate, să facem cunoscut Bucureştiul în lume", spune Primarul General, Sorin Oprescu.

PREGĂTIRI ŞI EMOŢII.
În atelierul Moşului au fost croite 4.000 de costume îmbrăcate astăzi de bucureştenii care participă la cea mai mare adunare de oameni buni: Marşul Moşilor! Organizaţia Guinness World Record şi-a trimis de ieri un reprezentant în România, pentru a participa la această manifestare şi pentru a o omologa. Pentru a intra în Cartea Recordurilor, Bucureştiul trebuie să adune astăzi în Piaţa Constituţiei mai mult de 3.000 de Moşi Crăciun care să împartă numai daruri ambalate în cutii roşii.

SPECTACOLE PENTRU TOŢI. Pe lângă ineditul eveniment care ar putea să ne aducă un record mondial, astăzi toţi cei care-l aşteaptă pe Moş Crăciun se pot bucura de darurile lui, fie că ies la plimbare în lumea fantastică a sărbătorii care a înlocuit cotidianul, fie că-şi văd artiştii preferaţi, pe scenele instalate în Parcul Unirii şi în Parcul Tineretului. Artanu, Dana Bartzer, Silvia Dumitrescu şi Dan Creimerman cântă între 18:30 şi 19:00 în Parcul Tineretului, pe scenă urcând apoi Oana Sârbu, pentru un recital de 30 de minute. Urmează Andra, până la 20:00, colindele instalându-se apoi pe scenă, aduse de ansamblul Doina Gorjului, de la Târgu-Jiu. O altă surpriză vine la 20:30, tot în Parcul Tineretului, unde Urşii de la Dărmăneşti le arată bucureştenilor cum s-a păstrat tradiţia de Crăciun, cu măşti şi bâte, costume şi un soi de carnaval sau comedia dell’arte autohtonă, între dealurile împădurite ale Bacăului.

FACEŢI LOC! Pentru a le face loc petrecăreţilor şi celor 4.000 de Moşi Crăciun, autorităţile au hotărât să restricţioneze traficul rutier. Şoferii sunt rugaţi să nu parcheze în zona Pieţei Unirii şi în celelalte zone unde se desfăşoară diverse evenimente. Măsura a fost luată şi pentru a se putea desfăşura ceremoniile de comemorare a eroilor Revoluţiei Române. Între orele 11:20-13:00 se va restricţiona traficul rutier pe Calea Dorobanţilor, pe sensul de mers dinspre piaţa Charles de Gaulle, către piaţa Dorobanţilor, pentru depunerile de coroane de la Televiziunea Română.

×
Subiecte în articol: craciun observator moşi crăciun