x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miracolul credinţei: 50.000 de pelerini s-au închinat, deja, la Sfânta Cuvioasă Parascheva

Miracolul credinţei: 50.000 de pelerini s-au închinat, deja, la Sfânta Cuvioasă Parascheva

11 Oct 2014   •   14:19
 Miracolul credinţei: 50.000 de pelerini s-au închinat, deja, la Sfânta Cuvioasă Parascheva

Aproape 50.000 de pelerini s-au închinat în ultimele 24 de ore la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care a fost depusă de vineri dimineaţa într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. 

Alte câteva mii de persoane venite din toată ţara sau din străinătate pentru a se închina la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva formează un rând de aproximativ un kilometru. 

O femeie a decedat la Iaşi, în pelerinajul de Sfânta Parascheva

În preajma zilei de 14 octombrie, când se sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa. La moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar şi la cele ale sfinţilor aduşi în pelerinaj special cu această ocazie, vin să se închine atât ortodocşi, cât şi romano-catolici din ţară şi străinătate. 

Sfânta Cuvioasă Parascheva, numită în popor Sfânta Vineri, este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei. Ea a trăit în prima jumătate a secolului al XI-lea şi s-a născut în Epivat (azi Boiados) în Tracia, pe ţărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol. 

Sfânta Cuvioasă Parascheva a fost canonizată în şedinţa din 28 februarie 1950 a Sfântului Sinod al BOR.



×