x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Badea: A fost mare tevatură că nu a putut Codruţa să-l aresteze pe Şova. Iohannis a ieşit din tăcere

Mircea Badea: A fost mare tevatură că nu a putut Codruţa să-l aresteze pe Şova. Iohannis a ieşit din tăcere

03 Iun 2015   •   07:33
Mircea Badea: A fost mare tevatură că nu a putut Codruţa să-l aresteze pe Şova. Iohannis a ieşit din tăcere

Mircea Badea a comentat, marţi, la "În gura presei", reacţia preşedintelui Klaus Iohannis după votul din Senat în cazul Şova.

"Domnul Iohannis a reacţionat în Parlament la faptul că Senatul s-a opus arestării preventive a lui Dan Şova. Se chinuie de 2 luni doamna Codruţa Kovesi să-l aresteze pe Dan Şova şi azi nu i-a ieşit din nou. Treaba este că domnul preşedinte Iohannis a reacţionat. În cazul Rarinca nu a reacţionat, i s-a părut nesemnificativ. În cazul Codruţa Kovesi-Dan Şova nu a mai putut să rabde şi a ieşit din tăcere", a spus Mircea Badea.

Iată reacţia preşedintelui Klaus Iohannis:

"Constat, din păcate, că prin votul dat astăzi în Senat, Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție, apelând la tertipuri procedurale. Atunci când este vorba de statul de drept, este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament și această majoritate", a scris Klaus Iohannis.

"Nu există niciun proces în cazul Şova", a comentat Badea.

"Domnule Iohannis, mi-e foarte greu să cred că dumneavoastră, în calitatea dumneavoastră de eminent profesor de fizică şi de primar care a văruit centrul Sibiului, nu puteţi să înţelegeţi un lucru foarte simplu: doamna Codruţa, împreună cu DNA-ul, nu au finalizat dosarul domnului Şova, nu l-au trmis în instanţă, ca atare nu există un proces care să constate, pe fond, dacă domnul Şova e vinovat sau nu", a mai spus el, adăugând că "doamna Codruţa nu e interesată decât de un singur lucru: de arest preventiv".

"Dacă de 2 luni se străduiesc procurorii vieţii să-l aresteze pe Şova şi nu reuşesc, ce rost mai are arestul preventiv? Ce mai previn ei?", s-a întrebat Badea. 

×
Subiecte în articol: mircea badea