x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Badea: Am voie să nu am încredere totală în procurorul Uncheşelu? Sunt un om rău?

Mircea Badea: Am voie să nu am încredere totală în procurorul Uncheşelu? Sunt un om rău?

09 Iun 2015   •   08:34
Mircea Badea: Am voie să nu am încredere totală în procurorul Uncheşelu? Sunt un om rău?

Realizatorul emisiunii "În gura presei", Mircea Badea, a purtat un dialog cu prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, în cadrul căruia l-a întrebat pe liberal dacă are voie să nu aibă încredere totală în procurorul Jean Uncheşelu şi câţi oameni l-au votat.

Dialogul a avot loc în timpul pasei cu emisiunea "Sinteza Zilei", realizată de Mihai Gâdea, la Antena 3.

"Eu voiam să îl întreb pe domnul Atanasiu dacă se supără pe mine dacă nu am încredere totală în procurorul Uncheşelu. Vi se pare că sunt om rău? Eu nu vreau să zic nimic despre Victor Ponta, că acum nu se interpretează decât ca pro-Ponta sau anti-Ponta. Domnul Atanasiu, pe dvs.câţi oameni v-au votat în Parlament?

Tedoro Atanasiu: 178.000 sunt în colegiu. Au venit la vot 110.000 de oameni, din care jumătate m-au votat, deci undeva vreo 60.000 de oameni m-au trimis în Parlament.

Mircea Badea: Bun, sunt 60.000 de oameni. Şi vine un domn procuror. Nu îl cunoaştem, nu ştim cine este, poate să fie oricine. (...) Şi vine acest procuror şi zice "Începem urmărirea penală pentru ce a înfăptuit domnul Atanasiu acum opt ani." Atunci vine domnul Atanasiu şi zice "a venit marele procuror, a început umrărirea penală, atunci să vă duceţi dracu, voi, 60.000 de oameni. Până mă duc în instanţă să îmi demonstrez nevinovăţia, nu mai contează. Domnul Atanasiu, înţelegeţi? Eu dacă aş fi unul din 60.000 de oameni şi aş asista la aşa ceva, mi s-ar fi părut un fâs cu urmărirea asta penală."

Badea a adăugat că nu ştie nimic despre procurorul Uncheşelu, decât că este vecin de bloc cu el.

"Nu ştiu nimic despre acest procuror, nu ştiu cine e. Sunt sigur că este vecinul meu de bloc. Şoc, stau cu el în bloc. Poate l-oi fi văzut vreodată, nu ştiu. Habar nu am, e bun, e rău, habar nu am. Mie mi se pare că totuşi lucrul pe care l-am susţinut adineauri este logic şi corect. Eu, din postura mea de votant, nu aş putea să mă predau aşa total, necondiţionat, punctului de vedere al unui procuror, care poate fi fix greşit. Când vine o instanţă, când vin mai multe, e justiţie pe fond. Aşa, vine un procuror şi îmi zice că sunt urmărit penal."



×
Subiecte în articol: mircea badea sinteza zilei mihai gâdea