x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Băsescu nu scapă de controlul judiciar! Nu are voie să părăsească județul Constanța

Mircea Băsescu nu scapă de controlul judiciar! Nu are voie să părăsească județul Constanța

24 Iun 2015   •   19:48
 Mircea Băsescu nu scapă de controlul judiciar! Nu are voie să părăsească județul Constanța
Sursa foto: Mircea Băsescu (d) și Bercea Mondial

Curtea de Apel Constanţa a respins, miercuri, ca fiind nefondată cererea lui Mircea Băsescu de modificare a interdicţiei de a nu părăsi judeţul Constanţa, impusă în cadrul controlului judiciar.

Citește și Afacerile familiei Băsescu. Legături periculoase, dar bănoase, la malul mării

Aceeaşi decizie a fost luată de judecători şi faţă de Marian Căpăţână, acesta solicitând să i se ridice interdicţia de a părăsi municipiul Bucureşti.

După ce, pe 18 iunie, judecătorii Tribunalului Constanţa au admis cererea de schimbare a măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul lui Mircea Băsescu şi a complicelui acestuia, Marian Căpăţână, cei doi au contestat la Curtea de Apel limitele teritoriale pe care nu trebuie să le depăşească, solicitând să se poată deplasa pe teritoriul ţării.

Citește și Pavel Abraham: Procurorii DNA, la cafea cu Mircea Băsescu

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a aceluiaşi an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu.

Citește și „Justiţia independentă” a îmbogățit clanul Băsescu. Șantajul în familie: frați, nepot, ginere

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Sursa - cAgerpres.ro

×