x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Băsescu, "o garanţie prezidenţială"

Mircea Băsescu, "o garanţie prezidenţială"

de Alexandru Boariu    |    19 Sep 2009   •   00:00
Mircea Băsescu, "o garanţie prezidenţială"
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Aurel Cazacu, fostul director pentru industria de apărare din Ministerul Economiei, a declarat ieri pentru postul de televiziune The Money Channel că Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Romaniei, a stat la masă cu preşedinţii companiilor interesate de contractele de înzestrare a armatei, acesta fiind şi motivul implicării lui în firma Desintco şi că "miza expoziţiei navale de la Constanţa (organizată în august de asociaţii lui Mircea Basescu din firma Desintco ­ n.red. ) a fost tocmai aceste contracte".



În ceea ce priveste implicarea lui Mircea Băsescu în afacerile cu tehnică militară, Aurel Cazacu a spus clar că aceasta a reprezentat o garanţie pentru participanţii la expoziţie a faptului că ceea ce se discută acolo ajunge la şeful statului.

"Dânsul a fost seara la acea masă şi, ca om de afaceri, a fost un lucru foarte bun, a reprezentat o garanţie pentru verticalitatea omului de afaceri român, în compania unor congresmeni şi a companiilor, şi a fost un lucru foarte bun. Ce companii au fost acolo? Luaţi catalogul companiilor şi o să vedeţi. Nu dau nume. Bae Systems a fost acolo, este o firmă serioasă, una dintre primele patru din lume. Modernizarea fregatelor era interesantă pentru aceste companii", a spus Aurel Cazacu.

Dezvăluirile făcute de Cazacu vin în contradicţie cu afirmaţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, care a negat în repetate rânduri implicarea fratelui său în activităţi cu profil militar.

"Era într-o anumită relaţie cu şeful statului şi reprezentă o garanţie pentru acei oameni vizavi de verticalitatea şi seriozitatea acelei manifestări, şi asta o susţin şi poate să mă şi împuşte cineva", a mai explicat Aurel Cazacu asocierea lui şi a celorlalţi acţionari ai firmei în cauză cu Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: observator