x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Una dintre vocile de la Europa Liberă s-a stins la 101 ani

Una dintre vocile de la Europa Liberă s-a stins la 101 ani

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2024   •   19:20
Una dintre vocile de la Europa Liberă s-a stins la 101 ani

Jurnalistul român Mircea Carp, vocea de la Europa Liberă, a încetat din viață vineri, 7 iunie, la vârsta de 101 ani.

„Ieri, 7 iunie, ora 20.30, cel care a fost decanul de vârstă a jurnaliștilor din exil, domnul Mircea Carp, cel ce a dăruit un veac țării precum titlul ultimei sale cărți (Un veac dăruit țării), lansată anul trecut cu ocazia împlinirii a 100 de ani, dl. Mircea Carp, și-a terminat în liniște, demnitate și dragoste nemărginită pentru țara sa, (...), după ce și-a binecuvântat famiilia prietenii și pe cei apropiați, la icoana pe care o avea mereu aproape, și-a terminat în tăcere, cu modestia sa moldovenească, călătoria celor 101 ani, de data aceasta nu în jurul lumii, ci în lumea aceasta, la vârstă de 101.

Fie-i veșnică odihna și neprețuită aminitirea. Întotdeauna ne va spune tuturor, de oriunde s-ar afla, poate de pe o stea a marilor jurnaliști: Să auzim numai de bine!”, a transmis Carmen Grigoraș, colaboratoarea sa apropiată.

„Familia îndoliată, fiu, nora, nepoți, rude apropiate de la Bruxelles, din Danemarca, Germania și România anunță, cu profundă tristețe, trecerea într- o lume mai bună, în data de 07.06. 2024, la venerabila vârstă de 101 ani dedicați adevărului, libertății și democrației, luptător în fața microfonului, prin cărți și pe front, în Al Doilea Război Mondial, a neprețuitului nostru tată, bunic, ginere, văr, jurnalistul cu vocea atât de cunoscută la posturile de radio „Vocea Americii,, și ,,Europa Liberă,, decan al jurnaliștilor din exil și diaspora, Mircea Carp, modest, patriot și iubitor de oameni și de România, cărora le-a dorit din tot sufletul său de moldovean blajin și întotdeauna ,,să auzim numai de bine!”. Dumnezeu să-l odinească și va rămâne mereu în neuitarea noastră!”, au transmis apropiații.

Mircea Carp, vocea de la Europa Liberă, a acordat, pentru Antena 3 CNN, în 2023, un interviu în exclusivitate în care a povestit despre iubirea pentru televiziune, radio și presa scrisă, chiar înainte de a îndeplini 100 de ani. Interviul poate fi urmărit mai jos:

 

×
Subiecte în articol: mircea carp europa liberă