x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Diaconu, în vizorul ANI: Senatorul este acuzat că a favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la Teatrul Nottara

Mircea Diaconu, în vizorul ANI: Senatorul este acuzat că a favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la Teatrul Nottara

27 Oct 2011   •   06:28
Mircea Diaconu, în vizorul ANI: Senatorul este acuzat că a favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la Teatrul Nottara

Senatorul Mircea Diaconu va fi cercetat de procurorii Parchetului General pentru abuz in serviciu si conflict de interese, dupa ce acestia au fost sesizati de Agentia Nationala de Integritate. Inspectorii ANI spun ca senatorul, in calitate de director al Teatrului Nottara, si-a ajutat sotia sa obtina un post pentru care aceasta nu era calificata.

Modul in care Maria Diana Diaconu a devenit, in 2007, regizor artistic la teatrul condus de sotul sau a trezit suspiciunile inspectorilor de integritate. Ancheta ANI arata ca directorul Teatrului Nottara a aprobat candidatura sotiei sale pentru postul de Regizor artistic, desi aceasta nu avea experienta necesara.

Mai mult, tot Diaconu a fost cel care a prezidat comisia de examinare la concursul pentru ocuparea postului si i-a acordat sotiei calificativul maxim. Astfel, doamna Diaconu a promovat de la simplu actor, la Regizor artistic al Teatrului Nottara. Noua functie i-a adus, in perioada 2007-2010, beneficii salariale in suma de 83.684 lei.

Acesta este motivul pentru care ANI le cere procurorilor sa verifice daca Mircea Diaconu se face vinovat de abuz in serviciu si conflict de interese.

Nu este prima rafuiala a senatorului cu inspectorii de integritate. ANI a sesizat, la inceputul anului, ca Mircea Diaconu se afla in conflict de interese pentru ca incaseaza, in acelasi timp, doua salarii de la stat: indemnizatia de parlamentar si salariu de director al Teatrului Nottara.

Diaconu, despre decizia ANI: Sotia mea nu este croitoreasa, este actrita. Ce vina are ea?

Mircea Diaconu a declarat, referitor la decizia ANI de a sesiza Parchetul instantei supreme in cazul sau, ca aceasta este "vijelia cotidiana care ne-a intors in anii 50, ca metode, ca principii".

"Traim in Romania. N-am ce sa comentez. E vijelia cotidiana care ne-a intors in anii 50, ca metode, ca principii", a declarat Mircea Diaconu, care a precizat ca in momentul de fata este in turneau in Germania.

"Lista incompatibilitatilor mele abia se deschide. Acum, spre exemplu, sunt si director de teatru si conduc si masina teatrului in turneu. Le mai dau eu ANI-lor si alte motive de subminare a economiei nationale si probabil, daca ma concentrez bine, si de genocid", a spus razand Mircea Diaconu, citat de Mediafax.

Totodata, Diaconu a atras atentia ca nu pleaca din Romania. "Ma intorc marti noapte. Sunt in turneu in Germania cu 'Vacanta in Guadelupa', o comedie proaspata, o farsa politica, ceea ce e practic o contradictie in termeni", a continuat Diaconu.

In ceea ce o priveste pe sotia lui, Mircea Diaconu a spus: "Sotia mea nu este croitoreasa. Este actrita Diana Lupescu. Ce vina are ea saraca? Asta ma doare cel mai mult, este posibil sa sufere ea".

×