x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Dinescu: Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte... Hai bre, să fim serioşi!

Mircea Dinescu: Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte... Hai bre, să fim serioşi!

24 Ian 2011   •   23:39

Mircea Dinescu spune că imnul României este "depăşit ca text" şi că "merităm un imn ceva mai senin". Declaraţia vine după ce Cristian Tudor Popescu a comparat purtarea românilor de luni, de la Iaşi şi Focşani, cu cea a americanilor care merg să protesteze în faţa Casei Albe.

Comentând critica lansată de C.T Popescu faţă de atitudinea românilor prezenţi la Iaşi şi Focşani, care au continuat protestele, huiduindu-l pe Traian Băsescu chiar şi în timpul intonării imnului naţional, făcând o paralele cu comportamentul americanilor aflaţi în aceeaşi situaţie în raport cu Casa Albă, care duc mâna la inimă, Mircea Dinescu consideră că românii sunt mai sinceri.

"Acea poveste a lui Cristian Tudor Popescu, care e prozator şi ar trebui să aibă şi umorul necesar pentru o asemenea scenă, faptul că la Casa Albă vin ăia să-l huiduie pe preşedinte şi când aud imnul îşi pun mâna pe piept şi pe urmă strigă "Fuck you! Fuck you!" mi se pare de Chaplin mai degrabă", a declarat Mircea Dinescu la Realitatea TV.  

"Ce să te prefaci că eşti pătruns de un sentiment patriotic când auzi "Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte"?. Imnul acesta este depăşit ca text. Putem să găsim un text mai bun. "Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte în care te-azvârliră..." Hai bre, să fim serioşi!", a mai spus Dinescu.
În opinia poetului, românii ar merita "un imn ceva mai senin".

×
Subiecte în articol: mircea dinescu