x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Radulian, directorul Institutului de Fizica Pământului: „Cutremur de magnitudine în 2012”

Mircea Radulian, directorul Institutului de Fizica Pământului: „Cutremur de magnitudine în 2012”

13 Mar 2012   •   21:00
Mircea Radulian, directorul Institutului de Fizica Pământului: „Cutremur de magnitudine în 2012”

'Anul acesta ne putem astepta la un cutremur de magnitudine', a de­cla­rat, la emisiunea Romania Exclusiv, Mircea Radulian, directorul Institutului de Fizica Pamantului. Acesta a mai venit cu o veste proasta: in 2014 s-ar putea produce in Vrancea un cu­tre­mur de 6 grade. 'Un cutremur de ma­g­nitudine 5 e destul de posibil sa apa­ra anul acesta. Acesta va fi resimtit dar nu va produce niciun efect', a spus Mircea Radulian. Asadar, un cu­tre­mur de magnitudine mai mare s-ar putea produce in Romania in 2014, conform modelelor de pre­dic­tie ale seismologilor.

'Pentru magni­tu­dine 6 statistic fiind ar putea sa fie. Asta in­seamna 2004 cu 10 ani... 2014. Pe de o parte cred ca e bine sa spui ca trebuie sa fim permanent pregatiti. Noi nu stim cand vine, dar stim ca poate sa vina', a spus Mircea Radulian la RTV. Cutremurele de intensitate 5 si 6 nu ar trebui sa aiba efecte devastatoare asupra cladirilor, a mai adaugat seismologul Mircea Radulian.

×
Subiecte în articol: observator