x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Toader, audiat la DNA, în dosarul corupţiei din Portul Constanţa

Mircea Toader, audiat la DNA, în dosarul corupţiei din Portul Constanţa

28 Iul 2011   •   07:22
Mircea Toader, audiat la DNA, în dosarul corupţiei din Portul Constanţa

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a fost audiat, astazi, de procurorii DNA, in dosarul coruptiei din Portul Constanta. Toader a fost chemat la DNA in calitate de martor, la cererea unuia dintre avocatii din acest dosar, pentru a da declaratii anchetatorilor in legatura cu o discutie pe care a avut-o cu unul dintre inculpatii din acest dosar, fostul secretar general din MAI Laurentiu Mironescu.

La iesirea din sediul DNA, Mircea Toader a declarat ca nu a facut niciodata lobby pentru Laurentiu Mironescu si ca nu a fost nevoie sa sustina pe cineva sa intre in audienta la ministrul Anca Boagiu, deoarece aceasta primeste primeste destul de des persoanele cu cereri intemeiate.

"Am explicat de ce apare numele meu intr-o convorbire telefonica intre Mironescu si Aurelian Pilca si am explicat ceea ce a reiesit de fapt si din convorbire ca intalnirea care am avut-o cu Mironescu se refera la niste proiecte legislative, de fapt cel mai important proiect este cel privind Legea pavilionului, in calitatea lui de presedinte al Ligii Navale, de navigator, de fost deputat si care cunoaste sistemul si pe care il sustin. Este nevoie ca Romania sa aiba o Lege a pavilionului prin care navele sa aiba din nou pavilion romanesc, sa nu mai spunem ca ne-am vandut flota. Flota e armator roman dar are pavilion strain", a explicat Toader, potrivit Mediafax.

Intrebat daca a intreprins demersuri sau daca Mironescu i-a cerut sa-i obtina o intalnire cu ministrul Transporturilor Anca Boagiu, Toader a precizat: "Nu inteleg, mi-au citit si mie procurorii si nu este vorba despre asta, si cred ca vrea sa explice ce mi-a explicat si mie si probabil vroia sa explice de ce este nevoie de aceasta Lege a pavilionului intrucat initiativa unui parlamentar nu putea trece chiar asa peste ministru".

×