x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircia Gutău va fi eliberat condiţionat

Mircia Gutău va fi eliberat condiţionat

14 Sep 2011   •   12:06
Mircia Gutău va fi eliberat condiţionat

Fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea Mircia Gutau, condamnat definitiv, in 27 ianuarie 2010, de instanta suprema, la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, va fi eliberat conditionat. Decizia a fost luata astazi de Tribunalul Mehedinti, care a mentinut o decizie a Judecatoriei Turnu Severin.

La sfarsitul lunii ianuarie 2010, Gutau si fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost arestati si dusi in penitenciar, dupa ce au fost condamnati definitiv la trei ani si jumatate de inchisoare. Retinuti de DNA la inceputul lunii iulie 2006 si cercetati in acelasi dosar penal, Mircia Gutau si Nicolae Dicu au fost trimisi in judecata la Tribunalul Valcea sub acuzatiile de luare de mita si, respectiv, de complicitate la luare de mita. Mircia Gutau si Nicolae Dicu au fost achitati, pe 18 iunie 2007, de Tribunalul Alba.

Tribunalul a desfiintat masura sechestrului asigurator luata in cursul urmaririi penale cu privire la un teren, in suprafata de peste 800 de metri patrati, proprietate a lui Nicolae Dicu. Tribunalul Alba a mai respins cererea de obligare a lui Mircia Gutau si Nicolae Dicu la restituirea catre denuntator a sumei de 5.000 de euro, iar cheltuielile judiciare avansate de stat in timpul urmaririi penale si de judecata au ramas in sarcina omului de afaceri care i-a denuntat pe edili.

×
Subiecte în articol: mircia gutau gutau eliberat primar valcea