x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miron Cozma, reclamat la Poliţie de o şoferiţă care susţine că acesta i-ar fi făcut semne obscene

Miron Cozma, reclamat la Poliţie de o şoferiţă care susţine că acesta i-ar fi făcut semne obscene

06 Aug 2009   •   00:00

O şoferiţă din Târgu Jiu l-a reclamat, joi seară, la Poliţie, pe Miron Cozma, susţinând că acesta i-ar fi făcut semne obscene din maşina sa, însă fostul lider al minerilor din Valea Jiului respinge categoric acuzaţiile.Luminiţa Fuiorea a declarat că se afla în autoturismul său împreună cu alte două prietene, în momentul în care pe o stradă din Târgu Jiu şoferul unei maşini nu i-a acordat prioritate şi a fost aproape de a provoca un accident.

Femeia spune că iniţial nu şi-a dat seama că la volan se afla Miron Cozma şi că l-a urmărit, moment în care fostul lider sindical şi soţia acestuia i-ar fi făcut semne obscene, continuându-şi drumul.
"Iniţial nu am ştiut că este Miron Cozma, dar pentru că m-am speriat atât de puternic atunci când nu mi-a acordat prioritate şi a fost gata să mă lovească am vrut să văd cine e individul. M-am luat după maşina lui şi în apropiere de Coloana Infinitului, la ieşirea din oraş, am ajuns să pot să îl depăşesc şi atunci a început să râdă şi să îmi facă semne obscene, ceea ce m-a supărat şi mai rău. Mi-am dat seama că este Cozma, probabil cu soţia, că nu o cunosc, şi am sunat la 112, cei de acolo recomandându-mi să formulez o plângere în scris, ceea ce am şi făcut. Putea să mă lovească atunci şi acum să nu mai pot da declaraţia aceasta şi de asta nu am de gând să închid ochii doar pentru că e Cozma şoferul în cauză", spune Fuiorea.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, inspectorul principal Daniel Tică, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la sediul instituţiei a fost înregistrată o plângere din partea şoferiţei care a sunat la 112, fiind deschisă o anchetă în acest caz. De asemenea, Tică menţionează că Miron Cozma a fost oprit în trafic şi legitimat, permiţându-i-se să îşi continue drumul întrucât în acel moment nu era depusă încă nicio plângere la adresa sa.

"Domnul Cozma a fost identificat şi oprit în localitatea Scoarţa doar pentru o legitimare. Totul a fost în regulă din punct de vedere al actelor, dumnealui fiind întrebat dacă are cunoştinţă despre un astfel de incident şi menţionând că poate fi citat în cazul în care poliţiştii vor să îi adreseze alte întrebări. Se fac cercetări şi se audiază şi celelalte persoane din autoturismul doamnei care a depus plângere şi se va dispune în funcţie de cele rezultate. Se poate dispune ori o amendă pentru acte care aduc atingere bunelor moravuri ori se pot face cercetări pentru ameninţare, totul depinzând de cele ce vor rezulta din declaraţiile persoanelor implicate în incident", a adăugat Tică.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Miron Cozma a spus că a fost oprit de poliţişti la Scoarţa, dar că nu are cunoştinţă să fi fost implicat în vreun incident rutier. Acesta crede că la mijloc ar putea fi chiar o înscenare menită să îl discrediteze.

"Eu sunt cu soţia mea în maşină şi din Valea Jiului şi până când m-au oprit poliţiştii am condus continuu, deci nu aveam cum să fiu implicat în vreun incident sau altceva. Cât despre semne obscene, nu cred că îşi poate imagina cineva că aş face aşa ceva, mai ales şi în prezenţa soţiei mele! Poate îmi ştie cineva maşina şi are alte gânduri, nu ştiu ce poate fi la mijloc, dar eu nu am avut nicio problemă în trafic. Şi, apoi, 112 e un număr de urgenţă, nu înţeleg, doamna respectivă ce urgenţă avea să sune la 112? A fost vreun accident, a bătut-o cineva? O putem eventual noi reclama, mai ales că nu văd urgenţa, admiţând prin absurd că ar fi fost asemenea gesturi. Mai am şi eu puţină minte şi nu mă complac în situaţii din astea. Chiar şi poliţiştii pot considera că m-au tras pe dreapta fără un temei, ceea ce poate fi considerat un abuz", a declarat Cozma.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator miron cozma obscen