x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mischie, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Mischie, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

de Monalise Hihn    |    13 Iun 2012   •   11:52
Mischie, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, are de ispasit 4 ani de inchisoare, daca hotararea va ramane neschimbata si in recurs. Mischie a primit 3 ani pentru trafic de influenta si 4 ani pentru luare de mita, judecatorii Curtii de Apel din Timis contopind pedepsele si aplicand executarea a 4 ani de inchisoare. Mischie este acuzat ca ar fi beneficiat, in 2002, de lucari de modernizare la toate cele 3 case pe care le detine, in valoare de 450.000 de lei, in schimbul facilitarii de contracte cu institutiile statului pentru omul de afaceri care i-a dat mita.

Curtea de Apel din Timis a decis, ieri, sa aplice pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu executare pentru Nicolae Mischie, acuzat de traffc de influenta si luare de mita. Este, de fapt, aceeasi pedeapsa aplicata si de judecatorii Tribunalului Gorj in urma cu cinci ani. De atunci, dosarul s-a tot plimbat pe la instante pentru viciile de procedura.
Acuzatii!

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada 1999-2002, un om de afaceri din Gorj ar fi efectuat lucrari de constructie si renovari in valoare de 450.000 de lei la trei cladiri apartinandu-i lui Mischie. In plus, acesta ar mai fi pretins, drept mita, un autoturism ARO, plus mobilier si bunuri electrocasnice in valoare de peste 40.000 de lei.

In schimbul serviciilor prestate si bunurilor primite, Mischie ar fi urmat sa intervina pe langa diverse institutii publice, pentru a-i facilita omului de afaceri obtinerea unor contracte publice. In plus, fostul sef al Consiliului Judetean Gorj i-ar mai fi promis ca va opri eventualele controale fiscale la firmele acestuia.
Decizia data ieri de Curtea de Apel din Timis poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

×