x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Misteriosul Yassim

Misteriosul Yassim

05 Apr 2005   •   00:00

Medicul Mohamed Yassim este prezumtivul si autodeclaratul negociator al partii romane cu rapitorii irakieni, calitate in care, in primele zile ale crizei, a si dat declaratii unui post de televiziune.



  • de ELIZA POPA

  • LEGATURA. Genica Boerica trimitea bani in Siria
    El face afaceri in domeniul siderurgiei, traieste de aproximativ 20 de ani in Romania si, spre deosebire de alti conationali de-ai sai, in comunitatea carora trece drept un lider, e casatorit cu o sirianca. Se pare ca, prin intermediul acestuia, Omar Hayssam a incercat sa achizitioneze, din lichidare, combinatul de la Otelu Rosu, actiune esuata in cele din urma.

    LA BAGDAD. Surse din mediile diplomatice au confirmat, pentru Jurnalul National, prezenta acestuia in cursul acestor zile la Bagdad si chiar - in ciuda negarilor oficiale vehemente - faptul ca ar fi fost gazduit in incinta misiunii diplomatice romanesti. Autoritatile refuza, insa, oficial sa confirme si sa ofere un raspuns la intrebarea: "In ce calitate a locuit Yassim in ambasada?". In cursul zilei de ieri, contactat telefonic, medicul, care parea prins intr-o alta discutie, a refuzat expeditiv si ferm orice forma de dialog, invitandu-ne politicos sa-l contactam in cursul zilei de miercuri, adica azi.

    HOP SI GENICA. Interesant este ca unul dintre oamenii de afaceri autohtoni ale caror circuite financiare se inchideau cu Siria, Genica Boerica, arestat pentru restituire nelegala de TVA in valoare de peste 135 miliarde de lei si acuzat de procurori de spalare de bani si fals, a cerut, ieri, instantei Tribunalului Bucuresti sa fie eliberat pe cautiune. In timpul perchezitiilor, au fost gasite si ridicate mai multe inscrisuri emise aparent de societati pe care Boerica le cesionase, in perioada 2001-2002, unor cetateni arabi cu identitati fictive, acte completate cu date ulterioare acestei perioade.

    ×
    Subiecte în articol: observator