x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Misterul banilor ascunsi sub pat

Misterul banilor ascunsi sub pat

20 Iul 2004   •   00:00

Daca banii gasiti de politistii Capitalei s-ar fi aflat sub patul in care Ioana Popa, concubina lui Gabriel Velescu, a incercat sa se sinucida, atunci oamenii legii care au fost in ziua respectiva la fata locului trebuia sa-i vada.

ION ALEXANDRU

Martea trecuta, pe 13 iulie, Petru Nica, Aurelian Paven si Gabriel Velescu au fost prezentati judecatorilor, fiind arestati preventiv. In acest timp, Ioana Popa, iubita lui Velescu, era audiata de procurori. La terminarea audierilor, Ioana Popa a plecat la Tribunal, pentru a-si vedea macar o clipa iubitul. De aici, ea a plecat acasa, in vila din Colentina inchiriata de Velescu in Strada Pasarani.

POVESTEA. Afland din presa ca in locuinta sa a stat unul dintre cei trei autori ai jafului secolului, sotul proprietarei vilei s-a deplasat in Strada Pasarani si i-a spus Ioanei sa faca bine si sa-si gaseasca o alta locuinta. Ceva mai tarziu, proprietarul a intrat in curte si a strigat-o pe tanara. Aceasta nu a raspuns, motiv pentru care a incercat sa intre in camera ocupata de aceasta. "A reusit dupa ce a rupt efectiv usa. A vazut-o pe Ioana intinsa pe pat, intr-o balta de sange", povestesc anchetatorii. Proprietarul a sunat la Salvare si la Sectia 7 Politie. Ioana Popa a fost transportata la Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Pantelimon", unde a fost internata.

DESCOPERIREA. Politistii de la Sectia 7 au venit in Strada Pasarani insotiti de un criminalist care a fotografiat scena tentativei sinucigase, inclusiv patul sub care, cateva ore mai tarziu, au fost gasite gentile cu cele 26,2 miliarde de lei. Surse judiciare sustin ca, in timp ce s-au facut fotografiile, nu au fost observate gentile de sub pat, cu toate ca politistii de la sectie s-au uitat si ei prin camera. Sotia proprietarului a ajuns si ea in Strada Pasarani, a inceput sa stranga lucrurile Ioanei Popa si ale lui Velescu. S-a asezat pe partea stanga a patului, moment in care a lovit cu piciorul o geanta care se afla sub pat.

SURPRIZA. Geanta era, spune proprietara, iesita cu un colt in afara si continea bancnote de 500.000 de lei. In acel moment a chemat politia. Sub pat, anchetatorii de la Politia Capitalei au gasit sapte genti burdusite cu bani, asezate pe lungimea patului, cate doua.

O zi mai tarziu, miercuri, 14 iulie, proprietara ii cheama din nou pe politisti, spunand ca a gasit intr-o magazie din spatele casei, sub un covor, o sacosa in care se aflau alte 4,5 miliarde de lei.

140 DE MILIOANE PREMIU PENTRU 100 DE MILIARDE

Echipa de politisti care a instrumentat cazul "Jafului Secolului" a fost premiata in bani, din ordinul ministrului de Interne, Marian Saniuta. 12 politisti anchetatori au primit in total 140 de milioane de lei prima si au toate sansele sa fie avansati in grad pentru profesionalismul cu care au actionat in aceasta ancheta. Ministrul Saniuta a recunoscut insa ca unii dintre politistii care au lucrat la acest caz au avut si scapari. Amintim ca din cele 100 de miliarde de lei furate mai sunt de recuperat mai putin de 10 miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: observator